Versiot ja teemat

Sivujen teema on vaihdellut vuosien varrella samoin kuin ulkoasutkin. Aikaisemmin merkitsin myös ulkoasuja versiomerkinnöin, mutta luovuin niistä vuonna 2015). Versiot kuvaavat pääasiassa oman koodaustaitoni kehittymistä ja olen yhdeksännen ulkoasun julkaisun kohdalla uudistanut näitä versiomerkintöjä. Koodauksen versiot eivät tietenkään ole yhtään niin merkittäviä kuin sivuston teema. Teemasta riippumattomat tiedot esitellään sivuston perustietoina, minkä jälkeen esitellään teemat tarkemmin.

Perustiedot

 • Nimi: Kotinoidan Kolo
 • Osoite: https://kotinoita.wordpress.com (aiemmin myös http://kotinoita.byethost22.com)
 • Ulkoasu: Käytössä on nyt teeman 12 ulkoasu, joka on saanut nimekseen Opiskelijan unelma. Ulkoasu on ollut käytössä 9.1.2016 alkaen. Aikaisemmat ulkoasut numeroituina: 1, 2, 3, , 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 11½
 • Toimivuus testattu: Sivujen toimivuus on testattu PC:llä selaimilla Google Chrome ja Mozilla Firefox. Lisäksi sivut toimivat Windows-käyttöjärjestelmän puhelimella. Muilla laitteilla ja selaimilla havaitusta toimivuudesta ja erityisesti toimimattomuudesta saa mielellään kertoa.
 • Koodaus: Sivujen ulkonäkö perustuu nykyisin wordpressin tarjoamaan valmiiseen koodipohjaan, johon ylläpitäjällä on vain vähän vaikutusvaltaa. Pääasiassa koodipohjaan pystyy muuttamaan värejä ja otsikkokuvaa.

Teema 12: Opiskelijan unelma

leiska2016-koko

 • Käytössä: 9.1.2016 alkaen (Klikkaamalla kuvaa näet sen isompana)
 • Otsikkokuva: Kuvassa on Melk Abbeyn kirjasto. Alkuperäinen kuva on Emgonzalez Wikimedia Commonsiin lataama ja se on julkaistu Public Domainina (eli kaikkien käytettävissä). Kuvaan tekemäni muutokset sekä julkaisemani kuvan käyttölisenssi löytyvät täältä.
 • Sivupohja: Ulkoasu on rakennettu WordPressin ulkoasuvalikoimassa olevan Hemmingway Rewritten teeman avulla.
 • Värimaailma: Taustan värinä on valkoinen ja teksti on tumman harmaa #444444. Linkkien värinä on sinivihreä #1ABC9C.

Joulukuussa 2015 innostuin jälleen Tylypahkan rakentelusta ja erityisesti Tylypahkan opintojen tarjoamisesta. Niinpä Kotinoidan koloon ilmestyi Tylypahkan taikakoulu, jossa tarjotaan oppitunteja ja kokeita. Samalla sivuston teema siirtyy enemmän opiskelupainotteiseksi ja esimerkiksi Tylypahkan oppitunneilla jaetut tupapisteet ovat näkyvillä sivupalkissa. Muutenkin opiskelijan unelmaa toteutetaan kokoamalla oppikirjoja, testejä ja pelejä, jotka tukevat taikuuden opiskelua.

Ylös

Teema 11½: Syyslapsi

leiska2015b-koko

 • Käytössä: 21.9.2015 – 9.1.2016 (Klikkaamalla kuvaa näet sen isompana)
 • Otsikkokuva: Kuvassa on keskiössä keskosena syntyneen poikani kasvot ja niiden ympärille on koottu kaikenlaista. Kuva on sama kuin teemassa 11. Tarkemmin kuvaa selostetaan täällä.
 • Sivupohja: Ulkoasu on rakennettu WordPressin ulkoasuvalikoimassa olevan The Big Brother Themen avulla.
 • Värimaailma: Taustan värinä on ruskea #9F4F04, tekstin taustavärinä on valkoinen ja tekstiväri on sinertävä harmaa #283D4B. Linkkien värinä on #BC6325.

Halusin tehdä edellisestä teemasta vähän kirkkaaman ja syksyisemmän värisen. Sama otsikkokuva on mukana, tosin ilman erillistä avatar-kuvaani. En ollut tyytyväinen Eventbriten teeman ratkaisuihin kommenttien näytössä ja ajattelin senkin takia kokeilla vaihtaa pohjana olevaa teemaa, vaikka kuvat ovatkin samat kuin aiemmin. Samainen Big Brother -teema on ollut taustamoottorina aiemminkin, joten ajattelin kokeilla, josko se soveltuisi tässä värimaailmassa paremmin kuin viimeksi.

Ylös

Teema 11: Lapsi mielessä

leiska2015-koko

 • Käytössä: 11.1.2015-21.9.2015 (Klikkaamalla kuvaa näet sen isompana)
 • Otsikkokuva: Kuvassa on keskiössä keskosena syntyneen poikani kasvot ja niiden ympärille on koottu kaikenlaista. Tarkemmin kuvaa selostetaan täällä.
 • Sivupohja: Ulkoasu on rakennettu WordPressin ulkoasuvalikoimassa olevan  The Eventbrite Multi Event Themen avulla.
 • Värimaailma: Taustan värinä on ruskea #2C1508, tekstin taustavärinä on valkoinen ja tekstiväri on harmaa #666666. Linkkien oranssi on #E77E23 (myös linkkipalkin taustassa).

Lapseni syntymän jälkeen olen arvioinut elämää uudelleen ja arvostan nyt eri asioita kuin aiemmin. Jotenkin tuntui hyvältä muokata edellistä otsikkokuvahässäkkää ja koota hieman eri lailla kuvia lapsen ympärille. Tiedän myös tarkemmin, mitä tältä nettisivulta haluan jatkossa. Uusi ulkoasu alkoi tuntua ajankohtaiselta, kun en mielestäni erottanut linkkitekstiä tavallisesta tekstistä edellisessä ulkoasussa. Niinpä etsin ulkoasun, jossa ne erottuvat selkeästi. Tämäkään ulkoasupohja ei ole täydellinen, mutta ainakin se on erilainen kuin muut käyttämäni.

Ylös

Teema 10: Luihuisempi Kotinoita (versio 4.1)

Ulkoasun kuva

 • Käytössä: 30.9.2014-11.1.2015 (Klikkaamalla kuvaa näet sen isompana)
 • Otsikkokuva: Kuvaan on yhdistetty Katan ottamia valokuvia, Katan piirroksia ja Eddi07:n kuva free texture – duality (Lisenssi). Kuvasta löytyy kemian labrassa käytetty Erlenmayer-kolvi, Kotinoidan itsestään ottaman portretin osa, syysmetsässä valokuvattuja marjoja, itse piirretty käärme ja jo kauan kuvioissa mukana ollut piirros sulkakynästä. Lisäksi kuvaan on ripoteltu pieniä sanoja vähän joka puolelle.
 • Sivupohja: Ulkoasu on rakennettu WordPressin ulkoasuvalikoimassa olevan The Big Brother Theme.
 • Värimaailma: Taustan värinä on harmaa #595959, tekstin taustavärinä on valkoinen ja tekstiväri on musta. Linkeissä käytetään harmaanvihreää #6A7551.

Olen ollut vähän hukassa sivuston tarkoituksen kanssa ja siksi pohtinut kaikenlaisia vaihtoehtoja. Syksyn mittaan on turhautumiseni kasvanut ja erityisesti olen kohdistanut sen laiskasti tehtyyn edelliseen sivujen ulkonäköön. En viimeksi oikeastaan tehnyt muuta kuin hieman muuttanut yläkuvan värejä ja käyttänyt sitä uudestaan. Niinpä päätin luoda jonkin mahdollisimman uuden ja tuoreen ulkoasun, jonka innoittamana sitten jaksaisin kehitellä uutta sisältöä tälle sivulle. Otsikkokuvan muokkaukseen on uponnut aikaa kahtena viikkona varmaan noin 20 tuntia. Siinä yhdistelen useampaa tänä syksynä ottamaani valokuvaa, joten siinä on oikeasti osia, joita en aiemmin ole julkaissut. Muutenkin pidän vihreästä ja tämä Big Brother-teema sitten sattui tarjoamaan sopivan navigointipalkin ja muut vihertävänsävyiset osat, jolloin otsikkokuvastakin pääsi tulemaan vihreämpi. Tämä on nyt järjestyksessä toinen Kotinoidan kolon ulkoasu wordpressin teemojen ympäriltä. Toivottavasti tämä konsepti toimii. Ainakin olen itse innostunut wordpressin helposta päivitettävyydestä ja siksi yritän jatkaa tällä palveluntarjoajalla pitkään.

Ylös

Teema 9: Synkempi Kotinoidan kolo (versio 4.0)

leiska9_koko

 • Käytössä: 20.4.2014-30.9.2014 (Klikkaamalla kuvaa näet sen isompana)
 • Otsikkokuva: Kuvassa on käytetty r8r:n noidankuvaa (Kuva / Lisenssi), Temari 09:n perhostaustaa (Kuva / Lisenssi) sekä pareeerica:n tekemää kehystaustaa (Kuva /Lisenssi). Käytännössä kuva on vain synkempi versio teeman 7 kuvasta. Lopullinen otsikkokuva on käytettävissäsi Creative Commonsin lisenssin alaisuudessa, Katso käyttöehdot.
 • Sivupohja: Ulkoasu on rakennettu WordPressin ulkoasuvalikoimassa olevan The Reddle Theme-pohjan avulla. Taustakuvana itsetehty tumma tiiliskivitausta.
 • Värimaailma: Taustakuvan väri on suunnilleen #170D09, tekstin taustavärinä on valkoinen ja tekstiväri on musta. Linkeissä on viininpunainen #B12930.

Tajusin huhtikuussa, etten taaskaan yli vuoteen ollut saanut byethostiin tehtyä sivustoani päivitettyä. Lisäksi en enää muistanut, miten oikeastaan kirjautuisin sisään järjestelmään ja saisin ladattua käsin koodaamani sivuston osat nettiin. Niinpä päätin vihdoinkin luopua sivujen koodien kirjoittamisesta ja aloitin sivujen siirron wordpressin puolelle. Ulkoasu on pääasiassa muunnos teemasta 7, sillä uudelle blogipohjalla toteutettavalle sivulle piti saada jokin toimiva ja tarpeeksi persoonallisen näköinen ulkonäkö. Muuton yhteydessä myös Kotinoidan kolo ja blogi yhdistyivät yhdeksi sivustoksi. Käsittääkseni tämä ulkoasu toimii myös puhelimella selatessa, tosin olen voinut testata tätä ominaisuutta vain omalla Windows-pohjaisella puhelimellani.

Ylös

Teema 8: Maaginen minä (versio 3.5)

mini8

 • Käytössä: 24.7.2012-20.4.2014 (ulkoasu jäi toistaiseksi vanhaan osoitteeseen näkyville)
 • Otsikkokuva: Kuva on koottu viimeaikoina Tylypahkan sivuja varten muokkaamistani kuvista. Kaikki kuvat olen piirtänyt itse, eikä niitä saa kopioida. Tarkoitus on ollut luoda Pottermainen tunnelma yhdistelemällä oikein valittuja sanoja ja kuvia. Samalla jokainen otsikon sana kuvaa jotenkin ylläpitäjää.
 • Fontit: Otsikoissa on ensisijaisena fonttina käytössä Raavi ja tekstissä ensisijaisena on Berylium. Mikäli näitä ei löydy koneeltasi on otsikoissa toissijaisena fonttina Verdana (tai jokin muu sans-serif-fontti) ja muussa tekstissä Roman (tai jokin muu serif-fontti).
 • Taustavärit: #7F0037 ja #EFEAEC

Olen viimeisen puolen vuoden ajan pohtinut paljon sitä, miksi teen sivuja ja miksi teemojen rajaus on niin vaikeaa. Tahdon luoda jotain uutta ja omanlaistani ja se onkin osoittautunut suureksi sivujen teon motivaation osaksi. Siksi panostan tällä kierroksella sivujen teossa itseeni ja omien luomuksieni esittelyyn. Koodaus on edelleen toteutettu php:n avulla. Vaikka vanhaa koodia olisikin voinut hyödyntää, olen suurilta osin koodannut uudelleen ihan vain muistin virkistämiseksi ja koodaustaitojen ylläpitämiseksi.

Ylös

Teema 7: Uusi vuosi ja uudet kujeet (versio 3.1)

mini71

 • Käytössä: 27.12.2010-24.7.2012.
 • Otsikkokuva: Kuvassa on käytetty r8r:n noidankuvaa (Kuva / Lisenssi) sekä Temari 09:n perhostaustaa (Kuva / Lisenssi). Lopullinen otsikkokuva on käytettävissäsi Creative Commonsin lisenssin alaisuudessa, Katso käyttöehdot.
 • Fontit: Otsikoissa on käytössä Tahoma (tai jokin muu sans-serif). Muissa teksteissä on käytössä Bell MT, mikäli kyseinen fontti löytyy koneeltasi (muussa tapauksessa käytössä jokin serif-fontti).
 • Taustavärit: #4f1a17 ja #FFFFCC

Uusi vuosi tuo tullessaan uuden ulkoasun lisäksi vaihteeksi hieman uutta järjestystä. Yritän myös luoda uutta sisältöä erityisesti Nettiapu-osioon ja saada muutenkin kaikenlaiset kujeilut koottua yhteen paikkaan. Tarkoitus on myös saada uutta intoa tehdä sivuja ja auttaa muita tekemään niitä. Koodauksen puolesta sivusto ei ole paljoakaan muuttunut, mutta suurin haaste onkin tällä hetkellä sisällön järjestäminen. Ensimmäistä kertaa Kolon historian aikana on myös käytössä muiden tekemiä kuvia, joita olen lisenssin oikeuttamana käyttänyt luodakseni jotain uutta. Eipähän enää tarvitse itse valokuvata olemattomalla kameralla ja pohtia päätään puhki huonolaatuisten kuvien parantamiseksi. Suurista suunnitelmista huolimatta, ei sivusto tämän ulkoasun aikana päivittynyt kovinkaan tiheään, eikä aikaa riittänyt sisällön luomiseen. Niinpä ulkoasu muistuttaa enimmäkseen siitä, miten joinakin aikakausina saa erittäin vähän aikaiseksi.

Ylös

Teema 6: Kata Lùtinin lopullinen perintö (versio 3.0)

mini6

 • Otsikkokuva: Ketun kuva on peräisin omista valokuva-arkistoistani ja muut otsikon kuvat olen itse piirtänyt GimpShop- ja Paint.net-ohjelmien avulla. Fonttina käytetty Colonna MT:tä.
 • Fontit: Otsikoissa on käytössä Tahoma (tai jokin muu sans-serif). Muissa teksteissä on käytössä Bell MT, mikäli kyseinen fontti löytyy koneeltasi (muussa tapauksessa käytössä jokin serif-fontti).
 • Taustavärit: #4f1a17 ja #FFFFCC

Sivusto alkoi Kata Lùtinin elämäntyön kerääjänä ja projektien koordinaattorina. Nyt Kata Lùtin poistuu hahmona kuvioista ja hänen lopullinen työnsä on näytillä. Ympyrä on sulkeutunut ja ensimmäinen tavoite Katan palvelijana on siis sivuston osalta ohi. (Roolipelihahmo katoaa, mutta sivuston ylläpitäjä ei muutu…) Php-koodaus on uusittu kyseiseen leiskaan ja muutenkin sisältö on jäsennellympää. Tästä on hyvä lähteä etsimään Kolon uutta suuntaa.

Ylös

Teema 5: KetunKolo (alias Kummitätikin oppii) (versio 2.0)

mini5

 • Otsikkokuva: Ketun kuva on peräisin omista valokuva-arkistoistani samoin kuin ristikin. Otsikkokuva on luotu GimpShop-ohjelman avulla.
 • Fontit: Otsikoissa Perpetua muissa teksteissä Rockwell (tai sitten jokin muu serif, mikäli näitä ei koneeltasi löydy).
 • Väri: #FCFCE8

Edellisen ulkoasun puutteeiden ja virheiden takia on Kolon uudistusta aikaistettu ja uusi ulkoasu astuu kehiin aikaisempaa nopeammin. Tällä kertaa on virheistä opittu mm. vaalean taustan tärkeys ja linkkien erottaminen muusta tekstistä aikaisempaa paremmin. KetunKolon tavoitteena on saada sivut tosissaan järjestykseen ja mahdollisimman käyttäjäystävällisiksi samalla kun Kummitäti-projektia edelleen jatketaan. Tähän vaihdokseen olen myös jälleen yhdistänyt jotain uutta, sillä väestörekisteri on nyt koottu php-koodin avulla toivottavasti aikaista toimivammaksi paketiksi. Toiveena on myös saada omat sähköpostilomakkeet tehtyä vielä tähän ulkoasuun, mutta niiden toteutus on vielä koodin opiskeluvaiheessa vaihdoksen yhteydessä.

Ylös

Teema 4: Kummitäti (versio 1.2)

mini4

 • Otsikkokuva: Kasvokuva on muokattu omasta valokuvasta ja yläkulman tekstissä on fonttina Perpetua.
 • Fontit: Otsikoissa Perpetua muissa teksteissä Rockwell (tai sitten jokin muu serif, mikäli näitä ei koneeltasi löydy).
 • Väri: #000000 (musta)

Idea ulkoasusta on peräisin Francis Coppolan Kummisetä-elokuvasta ja inspiraation lähteenä on käytetty kyseisen elokuvan julistetta. Kummitäti teemana alkoi jo hieman ennen ulkoasun vaihtoa, mutta uuden voimakkaanoloisen ulkoasun avulla toivon kohdistavani siihen lisää huomiota. Ulkonäöstä huolimatta, ei Kolo ole kääntymässä gasterisuuntaan, vaan tavoitteena on auttaa ja palvella. Kummitäti auttaa ja neuvoo sivuntekijöitä parhaansa mukaan ja sitä varten onkin sivuille myös auennut aiheeseen liittyvä foorumi. Enää en keskity arkistoimaan vanhoja tuotoksiani, vaan haluan auttaa muita luomaan jotain uutta ja hienoa. Kummitädin tehtävä on neuvoa ja olla tukena. Ulkoasu on ensimmäinen täysin inspiraatiopohjalta tehty, mikä näkyy valitettavasti vikoina ja puutteina käyttäjäystävällisyydessä. Linkkivärit eivät kaikilla näytöillä erotu taustasta ja teksti on muutenkin osoittautunut vaikeaksi lukea mustalta pohjalta. Seuraavassa on toivottavasti taas käyttäjäystävällisempi ympäristö. Tämä oli käytössä ainoastaan kuukauden ajan.

Ylös

Teema 3 ½: Kirjailijatontun aarteet (versio 1.1)

mini35

 • Otsikkokuva: Teksti on luotu GimpShopin Script-fu -toiminnolla ja värejä on sen jälkeen säädetty. Sulan ja arkun olen piirtänyt Paint.net -ohjelmalla ja värittänyt GimpShopissa.
 • Fontit: Otsikoissa Tahoma tai jokin sans-serif; muissa teksteissä Rockwell tai jokin muu serif. Fontti riippuu tietokoneesi fonttivalikoimasta.
 • Väri: #D1FFA2

Näin sopivasti juhannuksen kunniaksi tein uuden leiskan sivuille ja muokkasin samalla hieman sisällön järjestystä. Kirjailijatonttu jatkuu edelleen teemana, mutta hieman kesäisemmissä merkeissä. Omien kirjoitusten esille saaminen on ollut yllättävän hidasta, mutta ehkä se vielä lähtee tästä. Väestörekisteri ja sivurekisteri kokivat myös muutoksen. Tämän leiskan koodauksessa en ole ottanut niin paljoa riskejä ja jätän kokeilut tuleviksi. Yritän luultavasti jossain vaiheessa oppia tekemään php-koodin avulla sähköpostilomakkeita. Toistaiseksi olen siis vain siistinyt koodia ja yrittänyt luoda mahdollisimman yksinkertaisen kesäisen leiskan.

Ylös

Teema 3: Kirjailijatonttu (versio 1.0)

mini3

 • Otsikkokuva: Teksti on luotu GimpShopin Script-fu -toiminnolla ja värejä on sen jälkeen säädetty. Sulan olen piirtänyt Paint.net -ohjelmalla ja värittänyt GimpShopissa.
 • Fontit: Otsikoissa Monotype Corsiva, Script, arial tai jokin sans-serif; muissa teksteissä Book Antiqua, Georgia, Times New Roman tai jokin muu serif.
 • Värit: #805418 ja #933d3A

Ensimmäisessä ylläpitämässäni taikakoulussa oli eräs Gohei Yamato, joka kouluni lopetettua päätti siirtyä mukaan Châteauhun. Tällöin tutustuin ensimmäistä kertaa käsitteeseen kirjailijatonttu, sillä Gohei haki nimenomaan kirjoja kirjoittavaksi kotitontuksi. Vaikka hänen kirjoistaan ei enää olekaan mitään jäljellä, ovat silti muistot jääneet mieleeni. Nyt olisi tarkoitus saada järjestystä kirjoituksiin ja lisää kirjoituksia ja oppaita esiin. Ryhdyn siis kirjailijatontuksi! Olen muutaman viikon ennen leiskan tekemistä pyöritellyt ideaa sulkakynästä ja erilaisista väriyhdistelmistä. Kun sitten vihdoinkin totesin, että pitää itse ruveta piirtämään, piirsin tuon sulan. Sivuston väreistä ei tullut ihan sellaisia kuin olin kuvitellut, mutta tämä on oikeastaan parempi, kuin olin ajatellut. Kuten yleensäkin, kokeilen uusia asioita leiskassa. Teen ensimmäistä kertaa sivut php-kielellä ja lisäksi on tekstilaatikossa erikoinen kulma. Myös otsikkokuvan olen koodannut sivuille hieman eri tavalla kuin aikaisemmin. Tällaiset pienet lisät piristävät päivää ja ovat muistutuksena siitä, että aina voi oppia uutta.

Ylös

Teema 2: Matkalla tulevaisuuteen (versio 0.6)

mini2

 • Otsikkokuva: Katan ottama valokuva Lontoon yöelämästä, tekstin fontit Palace Script MT Italic sekä Serif Italic.
 • Fontit: Otsikoissa Verdana, Tahoma, Arial tai jokin muu sans-serif; muissa teksteissä Book Antiqua, Georgia, Times New Roman tai jokin muu serif.
 • Värit: #000000 ja #F6FFFF

Sivuston toiseksi teemaksi valitsin tulevaisuuden ja sivujen kehittämisen nykyisten tarpeiden ja vaatimusten tasolle. Tavoitteena oli saada sisältöä ajantasaistettua ja päivityksistä mahdollisimman säännöllisiä. Tavoitteena oli myös kehittää yhteistyötä muiden sivujen kanssa. Sivujen ulkoasuun löysin sattumalta Lontoon matkakuvistani bussin ja päätin käyttää sitä. Kuvan laatu ei ole päätä huimaava, mutta se sopii tällä hetkellä. Kuva näyttää vanhasta elokuvasta saksitulta, joten se sopii mainiosti tulevaisuuden matkalle. Tummalla taustalla yritän saada sivuista dramaattisemman näköiset. Pidän edelleenkin tästä leiskasta todella paljon, vaikka otsikkokuvan laatu ei olekaan niin hyvä. Tämä on myös ensimmäinen leiska, josta tein foorumiin sovelluksen. Valitettavasti leiska ei ehtinyt olla käytössä kuin kaksi kuukautta. Ainakin se on toiminut hyvänä välikappaleena ensimmäisen ja kolmannen teeman välillä.

Ylös

Teema 1: Kata Lùtinin perintö (versio 0.5)

-

 • Otsikkokuva: Koottu Kotinoidan ottamista valokuvista (risti, kirja, linna) ja piirtämistä kuvista. Teksti on luotu kuvankäsittelyohjelman Script-fu -toiminnolla.
 • Fontit: Otsikoissa Arial, Verdana, Tahoma tai jokin muu sans-serif; muissa teksteissä Georgia, Book Antiqua, Times New Roman tai jokin muu serif.
 • Värit: #005000 ja #FFFFFF

Sivujen ensimmäinen teema on Kata Lùtinin perintö ja tarkoituksena on kerätä kaikki tärkeä tekemäni samaan paikkaan. Olen ehtinyt tekemään aika paljon vuosien varrella ja pitämään useita sivuja. Enää ei aika kuitenkaan riitä lukuisten sivujen ylläpitoon, joten Kotinoidan Kolosta tulee uusi valtakuntani. Olen yrittänyt luoda leiskaan hieman jouluista tunnelmaa vihreän, punaisen ja valkoisen avulla. En kuitenkaan halunnut tehdä täysin joululeiskaa, joten joulukuuset ja lumiukot jäivät pois. Olen tarkoituksella käyttänyt samoja kuvia kuin aikaisemmissa Châteaun, Punaisen Inkvisition ja Magialaskurin leiskoissa. Kun kuvat saa yhdistettyä, saa myös sisällöt jotenkin yhdistettyä.

Ylös

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s