Nimimerkkien taustaa

Olen käyttänyt montaa eri nimeä tehdessäni erilaisia asioita. Yhteisenä kuitenkin on, että olen luonut nimen tiettyyn tarkoitukseen. Usein tämä tarkoitus kuitenkin on matkan varrella muuttunut ja olen löytänyt itsestäni jotain uutta. Tässä nyt joitakin matkan varrella käytössä olleita nimiä, joiden kautta olen oppinut kaikenlaista maailmasta ja itsestäni.

Kata Lùtin

Nimi on ollut käytössä vuodesta 2000 alkaen, Harriets Hogwartsissa, Châteaussa ja yleisesti kaikkialla muuallakin. Menee helposti sekaisin pelkän Kata-nimimerkin kanssa.

Kata on vanhin roolipelihahmoni tai pikemminkin nimi, jota olen tarpeen mukaan muokkaillut ja kehittänyt. Hän aloitti oppilaana virtuaalitylypahkassa nimeltä Harriets Hogwarts vuonna 2000 ja on sen jälkeen kehittynyt huimasti. Vuonna 2007 hän oli omaksunut noin 40-vuotiaan pulleahkon tädin olemuksen ja toimi täysin ylityöllistettynä rehtorina. Riippumatta siitä onko hän ollut roolipelissä vai jossain keskustelussa osallisena, on hän aina yrittänyt auttaa, neuvoa ja olla hyödyksi kaikille. Kata onkin osoittautunut työnarkomaaniksi, perfektionistiksi ja idealistiseksi maailmanparantajaksi. Hän yrittää olla mahdollisimman oikeudenmukainen ja yrittää aina kysyä kaikkien mielipiteitä asioista – jokus liiankin usein.

Elämänsä huipulla Kata perusti Châteaun taikuuden koulun ja sai samalla sukunimensä Lùtin (ranskaa, tarkoittaa tonttua). Hän on kuitenkin joutunut muutaman kerran hermolomalle rehtorintehtävistään liiallisen stressin takia. Vuodenvaihteessa 2008-2009 Kata Lùtin erotettiin Châteaun rehtorin virasta taikaministeriön toimesta, mutta pyydettiin sen jälkeen takaisin johtamaan pulassa olevaa koulua. Keväällä 2010 Kata murhattiin rakastamassaan Châteaussa. Hän ei siis enää osallistu roolipeleihin ja yritän parhaani mukaan vieroittautua hänen nimensä käyttämisestä. Nimimerkkinä Kata on kuitenkin jäänyt käyttöön.

Rehtorin viran lisäksi Kata Lùtin on toiminut kolmivuotisen kauden Punaisen Inkvisition yli-inkvisiittorina. Hän oli myös osallisena Yhdistymiskomitean henkiinherätystalkoissa syksyllä 2009 toimien puheenjohtajan neuvonantajana ja avustajana.

Michael Evans

Roolipelin hahmo Châteaussa 2008-2010 ja 2013-2014 uudestaan. Lisäksi johtajana yleisessä Huispauskerhossa 2009.

Michael on pirteä viisikymppinen mies, joka saapui Châteauhun synkkänä sadepäivänä 2008. Hän on energinen ja sosiaalinen ja viihtyy kaikenlaisten ihmisten parissa. Hän opettaa muodonmuutoksia ja on yleisesti toiminnan mies. Hän ei pysähdy liikaa miettimään mitä on tekemässä, vaan tekee ja miettii vasta jälkeenpäin.

Kesällä 2010 Michael Evans matkusti Kanadaan opettaakseen muodonmuutoksia uusissa maisemissa. Châteaussa ollessaan hän ehti kuitenkin hoitaa mm. vararehtorin ja tuvanjohtajan tehtäviä sekä pyörittää Huispauskerhoa muutamankin koulun välisenä yhteistyönä. Kesällä 2013 Michael palasi Châteauhun rehtoriksi pelastamaan muuten tuhoon tuomitun koulun. Saatuaan koulun taas toimimaan, hän kuitenkin vetäytyi taka-alalle ja antoi vararehtorille enemmän tilaa.

Alkujaan loin Michaelin, koska Châteaussa piti saada tapahtumaan enemmän. Koska Michael ei koko ajan ole kysymässä kaikkien mielipiteitä siitä, mitä pitäisi tehdä, hän saa paljon enemmän aikaiseksi kuin Kata Lùtin. Hänen ansiostaan Château selvisikin vaikeista ajoista ja samalla oma intoni roolipelaamiseen heräsi uudelleen. Michael on myös tarvittaessa herättämässä Châteauta uudelleen, jos sille joskus muka tulisi taas tarvetta.

Eleanora Lionhart

Lyhennettynä Eleanora, EL tai L. Nimi on ollut käytössä satunnaisesti vuodesta 2008 alkaen, erityisesti toimittajan roolissa.

Nuori toimittajanalku Eleanora on avarakatseinen ja kriittinen noita. Hän on monipuolinen kirjoittaja, joka välillä rustaa haastatteluja, joskus esittelyjä, satunnaisesti mielipidekirjoituksia ja saattaa välillä innostua toimittamaan uutisiakin. Eleanora toimii freelance-toimittajana, eli hän kirjoittaa aikataulunsa ja kiinnostuksensa puitteissa valitsemiinsa lehtiin.

Eleanora on kirjoittanut artikkeleita erinäisiin lehtiin, kuten Magiapostiin ja Pimeyden perilliseen. Hänen nimissään on aikaisemmin ollut myös oma nettisivu, jolla tyttösen kirjoitelmia on julkaistu, sillä alkujaan en kertonut kenellekkään kirjoittelevani sivutoimisesti Eleanoran nimissä. Nykyisin kaikki Eleanoran kirjoittama löytyy myös tältä sivustolta ja jatkossa olen ajatellut aina välillä aktivoitua kirjoittamaan Eleanora Lionhartin nimissä, ettei hän pääse katoamaan kokonaan.

Janica Silverstone

A Scent of Magic lehti, 2006-2008

Kokeilin lehden päätoimittamista vuosina 2006-2007 ja sainkin A Scent of Magic-lehteä julkaistua yhteensä kolme numeroa. Koska aluksi tein kokeiluja, en halunnut myöntää olevani minä, vaan kehittelin uuden hahmon, Janican, lehden päätoimittajaksi. Janica Silverstonea ei ole näkynyt vuoden 2007 jälkeen, mutta hänen avullaan luotuja lehtiä löytyy Kolon arkistoista.

Lehden kuvaus: A Scent of Magic

Albert Mordred

Pimeyden Perillisen päätoimittaja 2009, kokeili myös lyhyen ajan Châteaussa opettamista

Aluksi Albertin oli tarkoitus olla hieman ilkeä ja tiettyjä oppilaita suosiva pimeyden voimilta suojautumisen opettaja Châteaussa. Hän taisi jopa pitää yhden oppitunnin, muttei sitten saanutkaan hommaa hoidettua. Niinpä hän perusti nettilehden, jossa eri nimillä julkaisin erilaisia juttuja Pimeyden voimiin ja niiltä suojautumiseen liittyen. En taaskaan halunnut myöntää olevani minä, kun homma ei oikein toiminut. Eihän sitä kehtaa myöntää kirjoittaneensa kokonaista lehteä yksin ja kiitelleensä itseään toimituksen esittelyssä. Tästä kai voi tulkita ainakin sen, että olen erittäin herkästi jakamassa mieleni eri hahmojen ja olemusten hoitoon. Ehkä kuitenkin pikkuhiljaa löydän itseni erilaisten hahmojen takaa.

Lehden kuvaus: Pimeyden Perillinen

Ellen Maeve

Châteaun oppilas 2008-2009

Halusin itsekin kokeilla opiskelua rakkaassa Châteaussa, joten loin pienen taiteilijan, Ellen Maeven, Serpentardin oppilaaksi. Hän ehti olla mukana neljännen luokan loppuun asti, eli kaksi vuotta ja toimi lisäksi mm. valvojaoppilastehtävissä. Nyt Ellen on kuitenkin jäänyt Châteausta pois. Taiteilijasieluni heräsi Ellenin myötä ja yritin aikoinaan piirrellä kaikenlaista Ellenin nimissä. Pieni neiti Maeve päätyi lopulta enemmänkin taiteilija-aivopuoliskoni käyttöön kuin roolipeliin, mikä sinänsä on harmillista. Hyvin tulimme kuitenkin toimeen ja joitakin Ellenin nimissä tehtyjä piirroksia löytyy Kolon arkistosta.

Maurice Poulin

Châteaussa jatko-opiskelijana 2013-14.

Kehittelimme Châteaussa mahdollisuutta jatkaa seitsemänluokkaisen koulutuksen jälkeen muita opintoja. Niimpä muodostui jatko-opiskelijajärjestelmä ja meillä oli jopa yksi jatkava opiskelija. Halusin luoda tälle jatko-opiskelijalle kaverin ja samalla päästä kertaamaan, miltä opiskelu Châteaussa tuntuu. Maurice oli syntynyt!

Maurice on oikeastaan aika laiska opiskelija, joka mielellään puhuu ja politikoi. Hän viihtyy huomion keskipisteenä ja yrittää saada muut tekemään asioita puolestaan. Hänellä roolipelaaminen oli oikein hauskaa sen vuoden, kun innostusta riitti. Sen jälkeen Maurice vähän jäi ja lopulta jättäydyin lukuvuoden jälkeen pois jatko-opinnoista Châteaussa. Maurice on ensimmäinen ihan aito ja oikea roolipelihahmo, jota en ole siirtänyt muualle roolipelin ulkopuoliseksi nimimerkiksi.