Animaatioita

En ole mitenkään erityisen paljon yrittänyt tehdä liikkuvia kuvia. Tiedän kuitenkin perusperiaatteen ja minulla on ohjelma, jolla animaatioiden teko onnistuu. Aina välillä innostun kokeilemaan jotain, tosin kokeilut ovat jääneet harvoiksi. Tässä tietokoneelta löytyneitä kohtuullisen hyvin onnistuneita liikkuvia kuvia vuodelta 2008. Sen jälkeen en ole saanut aikaiseksi kuin pieleen menneitä liikkuvia kuvia.

Valkoinen kynttilä

Kynttilä

Helmikuussa 2008 opettelin tekemään animoituja eli liikkuvia kuvia. Ensimmäinen harjoituskappaleeni on tämä yksinkertainen kynttilä. Siitä on olemassa varmaan 15 eri tiedostoa ja tämä on ainoa julkaisukelpoinen. Liikkuvien kuvien tekeminen on aika vaikeaa.

Suuri kynttilänjalka

Kynttilänjalka

Seuraavana halusin tehdä hieman suureellisemman ja hienomman kynttilänjalan. Tässä lattialla seisova kynttilä, jonka liekki hieman väpättää. Myös piirretty helmikuussa 2008, jokseenkin heti sen jälkeen, kun valkoisesta kynttilästä tuli julkaisukelpoinen. Julkaistu mm. 2008 kirjoittamani kirjeen koristeena (kirjeen teksti löytyy nykyisin täältä)

Halloween ja kurpitsa

kurpitsa

Vuoden 2008 Halloweenia varten olin suunnittelemassa jotain suurta juhlaa. Tämä animoitu kurpitsan kuva oli yksi tärkeimmistä kutsukortin osista ja yksi ensimmäisiä kokeiluja liikkuvan kuvan suhteen. Kuvassa on musta tausta, jotta se sopisi paremmin yhteen Halloweenjuhlan mustan ulkoasun kanssa. Kuva on muistaakseni piirretty kokonaan GimpShopissa ja ainakin animaatio on toteutettu kyseisellä ohjelmalla. Julkaistu Kotinoidan kolossa huhtikuussa 2014.