Illuusio työmäärän vähenemisestä


Olen tässä viimeaikoina ahdistunut ja harmitellut, kun en ehdi ja jaksa kunnolla tehdä tätä yhtäkään nettisivua. Aiemmin minulla oli monta toimivaa sivustoa ja mietin, mikä on muuttunut. Tajusin, että työmäärä ei oikeastaan ole hirveästi vähenynyt, mutta sisältö on mennyt huomattavasti sekavammaksi.

Kotinoidan koloon on vuosien saatossa yhdistetty monta eri nettisivua. Magialaskuri (väestörekisterin kaltainen henkilölista), Nettisivujen listaus, Pari nettilehteä, Tylypahkan taikakoulu pariinkin otteeseen, Verisen Paronin ritarikunta ja Kotinoidan blogi nyt ainakin. Taikakoulu Châteaukin taisi lyhyen aikaa asua osana Kotinoidan koloa. Joten sivusto on ollut aika lailla sekametelisoppaa koko olemassaolonsa ajan. Kaikkia tässä listaamiani osia ei täältä enää löydy, koska niiden ylläpitäminen Kolon osana ei ollut yhtään sen helpompaa kuin omana sivustonaankaan.

Eihän se työmäärä oikeasti vähene, jos samaa asiaa tekee yhdellä sivustolla sen sijaan, että jakaisi useammalle sivustolle. Tai no, ulkoasuja tarvitsee valita vain yksi monen sijaan, mutta sivuston ulkonäköä nyt ei tarvitse vaihtaa edes joka vuosi. Tärkeämpäähän on sivujen sisältö. Ja se sisältö ei tällaisella monen sivuston yhdistelmällä oikein pääse oikeuksiinsa. Kyselyyni  (artikkelissa Mikä olisi Kolon seuraava vaihe?) vastanneet henkilöt olivat löytäneet erittäin eri tavalla sisältöä Kolosta ja sen pohjalta tietenkin antaneet hyvin erilaisia vinkkejä ja toiveita tulevaisuuden kannalta. Mutta jossain on vikaa, kun yksi löytää Tylypahkan oppitunnit, toinen vain blogin ja kolmas Ritarikunnan sivulistan muttei kahta edellä lueteltua.

Joten minun on nyt aika luopua helpomman päivittämisen illuusiosta ja ruveta kokoamaan uusiksi sisältöä sopivan kokoisiksi ja muotoisiksi sivustopaketeiksi. En todennäköisesti luovu vieläkään sisällön osista, vaikka se ehkä olisikin ainut tapa vähentää päivitystaakkaa. Mutta ainakin jaan sivuston kävijän kannalta selkeämmiksi osiksi. Muutostyö vie aikaa ja yritän infota siitä parhaani mukaan ainakin blogin artikkeleina (kategoriassa Kolon uutiset)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s