Lokakuun pistetehtävä: Kurpitsajuhlat


Pian Halloween on täällä ja on aika järjestää Kurpitsajuhlat. Tervetuloa! Lokakuun pistetehtävä liittyykin nimenomaan Kurpitsajuhlaan ja sen valmisteluihin. Tehtävä on kaksiosainen ja voit suorittaa yhden tai molemmat osat.

Kuvatehtävä: Ota valokuva tai etsi netistä kuva, jossa näkyy hyviä kurpitsajuhlan koristeita. Netistä löydetyn kuvan voit linkittää suoraan tähän artikkeliin (Kopioi kuvan osoite ja liitä se kommenttiisi). Itse ottamasi kuvan lähetät sähköpostilla Katalle. Kerro kommentilla, että olet lähettänyt kuvan. Sähköpostitse lähetetyt kuvat julkaisen kommentteina, jolloin myös ne ovat kaikkien osallistujien nähtävillä.

Kertomustehtävä: Kirjoita tasan 100 sanaa omasta osallistumisestasi Tylypahkan kurpitsajuhlaan.

Osallistumisaika: 2.10.-1.11.2017

Pisteytys: Kuvatehtävään osallistumisesta 5p ja kirjoitustehtävästä 5-10p. Kirjoitustehtävän pisteytykseen vaikuttavat tekstin sanamäärä ja luonteva kertomus sanamäärän rajoituksista huolimatta.

Yleisiä pistekisan ohjeita

Jokainen sivuston kävijä saa valita yhden tuvan, jota edustaa ja jolle kerää pisteitä. Tuvan voi valita ihan itse tai vaikka tekemäni Lajitteluhatun avulla. Tuvalleen kerää pisteitä blogilla julkaistavista tehtävistä ja niitä voi saada myös muihin blogin artikkeleihin kirjoitetuista kommenteista.

Tupapisteitä saat:

 • Vastaamalla kuukauden tehtävään (5-15 pistettä, riippuu tehtävästä ja vastauksesta)
 • Kirjoittamalla harvinaisen hyviä kommentteja muihin blogin artikkeleihin 11.9.2017-20.6.2018 välillä (0-10 pistettä riippuen Katan mielipiteestä ja innosta jakaa pisteitä)
 • Vain kommenteista, joissa on mainittuna myös oma kotitupasi jollain tavoin.

Tupapistekisan artikkeleissa on avainsanana pistekisa, jonka avulla löydät kaikki tehtävät.

 

(Tämän artikkelin kuva on pixabay.comista.)

Yksi vastaus artikkeliiin “Lokakuun pistetehtävä: Kurpitsajuhlat

 1. -Nic, katso! Täällähän on ihan kaikkea! Kurpitsamehua, kurpitsapaistosta, kurpitsakaikkea! Bonnie intoili istuessamme pöytään.
  -Ja kurpitsoissa on kynttilät! hihkuin innoissani. Kaikki olivat jo aloittaneet. Kumosin lautaselleni hirveästi perunamuusia, kurpitsapaistosta, sienikeittoa (erilliseen minikuppiin), sienipaistosta, sienipastaa, sienimuhennosta ja paljon muuta. Vaikka otin paljon, se ei vetänyt vertoja Bonnien lautaselle. Oli vähällä etteivät ruoat pursunneet lautasen yli.
  -Sun lautanen on kuin täytekakku! nauroin Bonnielle melun yli.
  -Khyllä! Gourmeeateria! Bonnie sanoi arvokkaana.
  -Pohjalla on mahtavaa pherunamhuusia, sitten tulee sienimuhennos, salaatti, jotain muita mössöjä, en ees tiiä mitä ne on mutta otinpahan vaan, ja kaiken kruunaa mahtava sienipasta! Bonnie selitti ja kikatin vieressä.
  -Otitko noita? kysyin ja osoitin pientä astiaa jossa oli cashewpähkinöitä, manteleita, maapähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä.
  -Itseasiassa en! Bonnie sanoi ja kurotti astian lusikalle. Äkkiä lusikka kierähti astian toiselle puolelle Bonnien ulottumattomiin.
  -Mitäh? Bonnie ihmetteli.
  -Hyvä neiti Felicius, olette vakavasti allerginen cashewpähkinöille ja maapähkinöille. Niiden syöminen olisi Teille terveysriski, siksi emme voi antaa Teidän syödä näitä. Syvimmät pahoittelut, kulho sanoi.
  -Häh, ai olenko? Bonnie ihmetteli.
  -Kyllä olette, kulho lisäsi.
  -No ei kai sitten, Bonnie sanoi harmistuneena ja otti sienikeittoa.

  Kun olimme syöneet aterian, lautaset olivat typötyhjät.
  -Mä olen AIVAN täynnä, Bonnie valitti.
  -No ei ihme, nauroin hänelle. Vain pari (ainakin puuskupuhin pöydässä) olivat vielä syömässä. Napsin pähkinä-kuivattu hedelmä-kulhosta kuivattuja omenoita ja banaaneja. Ne olivat tosi hyviä.
  -Oletteko valmiita? joku kotitonttu (jolla oli päällään sateenkaaren värinen tyynyliina) tuli kysymään.
  -Jep! sanoin Bonnien kanssa yhteen ääneen. Kotitonttu napsautti sormiaan ja lautaset, lasit ja sienikeittokulhot hävisivät.

  Kun jokainen oli syönyt, pöytiin ilmeistyi jälkiruoka.
  -Oi, jälkiruokaa! Bonnie ilahtui.
  -Mä luulin että sä olit ihan täynnä? nauroin Bonnielle.
  -Ei enää! Bonnie sanoi huolettomasti ja lappoi kurpitsapiirakkaa lautaselleen. Minä otin kurpitsapiirakkaa ja kermavaahtoa, kurpitsajuustokakkua, kermatoffeeta, sitruunatoffeeta, marjakiisseliä ja omenapaistosta, jossa oli paljon kanelia. Keskellä pöytää oli jopa suklaaputos, jonka toiselta puolelta tuli valkosuklaata ja toiselta puolelta tavallista suklaata. Dippasin siihen mansikoita, mustikoita, ja kalastelin omenapaistoksesta omenia ja dippasin niitäkin siihen.
  -Oi mitä luksusta, totesin kun olin syömässä neljättä kurpitsapiirakkapalaa. Bonnie ihastui marjakiisseliin ja otti sitä jo varmaan kuudetta kupillista. Salissa lenteli lepakoita ja ne kävivät aina välillä nappaamassa kattoon viritetystä pienestä pöydästä kurpitsanpalasia ja omenanpalasia. Ne liitivät pöytien yllä, ja aina joskus istuutuivat jonkun päälaelle mutustamaan niiden omia kurpitsanapalasiaan. Jälkiruuan jälkeen kaikki olivat aivan täynnä.
  -Mulla on ruokavarastoa varmaan viikoksi, valitin mahaani pidellen.
  -Mulla on ruokavarastoa varmaan vuodeksi, Bonnie valitti syödessään viimeistä kurpitsakakkupalastaan.

  //Piti vähän improvisoida, kun en jaksanut luntata kirjasta mitä kurpitsajuhlissa on 😀

  Vielä edelliseen artikkeliin: Munkin mielestä on vähän vanha ja lapsenomainen ajatus että Luihuiset olis ilkeitä ja pahaa tarkoittavia. Mä tahdon tehdä mun hahmosta (Nicolesta) semmosen, joka ajattelee näin. Ehkä Luihuisten ajatteleminen ilkeinä ja sydämettöminä koulukiusaajina, on vähän samantapainen kuin nykymaailman rasisimi. Toiset aattelee että tummaihoiset on kaikki pahaatekeviä terroristejä, toiset aattelee että jokainen ei ole samaa maata. Velhomaailmaan on varmasti jäänyt jälki tylypahkan taistelusta, ja koska Voldu oli Luihuisessa, kaikki Luihuiset on ilkeitä. Mä tykkään tehdä mun hahmoista vähä epä-täydellisiä: olishan se luonnotonta jos jokainen olis kiltti ja täydellinen!

  En kannata rasismia (en tummaihoisissa enkä myöskään Luihuisissa :D), mutta mun hahmoni Nicole on saanut käsityksen, että kaikki Luihuiset ovat kamalia. Happy Halloween!//

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s