Tupapistekisa käynnistyy!


Olen aika monta kertaa jaellut tupapisteitä milloin missäkin yhteydessä. Tällä kertaa käydään lukuvuoden 2017-18 tupapistekisaa Kotinoidan blogilla ja osallistujatupina ovat tietenkin Tylypahkan perinteiset neljä tupaa. Tässä artikkelissa saat tarkemmat ohjeet sekä mahdollisuuden ensimmäiseen pisteiden ansaitsemiseen.

Jokainen sivuston kävijä saa valita yhden tuvan, jota edustaa ja jolle kerää pisteitä. Tuvan voi valita ihan itse tai vaikka vastikään päivittämäni Lajitteluhatun avulla. Tuvalleen kerää pisteitä blogilla julkaistavista tehtävistä ja niitä voi saada myös muihin blogin artikkeleihin kirjoitetuista kommenteista.

Tupapisteitä saat:

 • Vastaamalla kuukauden tehtävään (5-15 pistettä, riippuu tehtävästä ja vastauksesta)
 • Kirjoittamalla harvinaisen hyviä kommentteja muihin blogin artikkeleihin 11.9.2017-20.6.2018 välillä (0-10 pistettä riippuen Katan mielipiteestä ja innosta jakaa pisteitä)
 • Vain kommenteista, joissa on mainittuna myös oma kotitupasi jollain tavoin.

Syyskuun pistetehtävä

Kirjoita tähän artikkeliin kommenttina kertomus omasta Lajittelustasi. Kerro mahdollisimman yksityiskohtaisesti, miten Lajitteluhattu sinut lajitteli omaan tupaasi. Saat itse valita tuvan, mutta pisteet menevät sille tuvalle, johon Lajitteluhattu kertomuksesi perusteella sinut lajitteli.

Osallistumisaika: 11.9.-30.9.

Pisteitä jaossa kertomuksen yksityiskohtaisuudesta ja laadusta riippuen 5-10 pistettä. Lupaan, että täydet pisteet on vaikea saada.

(Artikkelin kuva on pixabay.comista.)

7 vastausta artikkeliin “Tupapistekisa käynnistyy!

 1. -Hyi kun kylmä, sanon ääneen täristen ystävälleni Bonnielle.
  -Phah. Ei oo, sua jännittää, Bonnie naurahtaa. Totta se on varmaan. Sydämeni hypähtää kurkkuun kun näen Minerva McGarmiwan tuovan lajitteluhatun penkille. Nielaisen hermostuneena. Hattu meinaa sanoa jotain, mutta se yskäisee.
  -Anteeksi, syysnuhaa, hattu sanoo ja yskäisee taas. Sali raikuu pikku naurahduksista. Minäkin hymyilen. Hattu köhisee ja selvittelee kurkkuaan, ja nyt se alkaa laulamaan.
  – Tervetullut,
  uus tai tuttu,
  me kaik’ tiedetään minkä aika on.
  Kerron sun tupasi,
  sisimmän sielusi,
  ryhmän missä kaltaisiasi on.
  Meetköhän sä Rohkelikkon?
  Rohkeat ritarit ja miksei leiditkin
  saa siellä loistaa.
  Potterin Harrykin siellä oli,
  oi kunnia rohkelikossa koittaa.
  Entä miten on tuo Puuskupuh?
  Rehtejä ja luotettavia,
  kilttejä ja anteliaita.
  Toiset sanoo Puuskut on tylsiä,
  mutta sitä en menis vannomaan.
  Mut jos vaikka Korpinkynteen tiesi vie?
  Älykköjä, viisaita,
  neroja ja pänttäreitä
  onkos Sul tarpeeks älyä siihen?
  Tai miten oisi Luihuinen,
  Voldemortkin siellä viihtyi,
  ootko samaa maata kuin hän? Professori McGarmiwa yskäisee äänekkäästi ja lajitteluhattu katsoo loukkaantuneena häntä keskeyttämisen takia. McGarmiwa katsoo murhaavasti lajitteluhattua.
  -Tai siis… Luihusessa oveluus,
  on tärkeä taito
  hopea, vihree, käärme,
  katalakin luonto
  En lähtis Luihuista haastamaan,
  mutta kai sä voit yrittää
  mut nyt laulut hiiteen
  ja katsotaan
  minne Sä kuulut, lajitteluhattu laulaa loppuun ja oppilaat taputtavat.

  Professori McGarmiwa avaa pergamenttirullansa. Huokaisen syvään.
  -Bonnie, meidän on PAKKO päästä samaan tupaan, hermoilen pitäen Bonnien olkapäästä kiinni.
  -Ei hätää, aivan varmasti päästään, Bonnie sanoo itsevarmana. Huokaisen taas. -Annie Alace, professori sanoo ja blondi tyttö (jolla on aivan luonnottoman pitkät hiukset!) hyppelehtii jakkaran luo ja istahtaa siihen. Samassa hän kaatuu taaksepäin niin että kolahtaa ja koko sali alkaa nauramaan hysteerisesti. Minäkin naurahdan ja katson Bonnieta.
  -Ihan kamalaa jos mulle sattuis noin, sanon nauraen. Huomaan Bonnien ilmeen, se on säälivä.
  -Älä viitsi nauraa. Tyttöparka, se tulee kuulemaan tosta koko tylypahkan ajan, Bonnie sanoo ja katsoo surullisena tyttöä. Onneksi tätä Annieta ei näköjään sattunut, sillä hän odottaa epätoivoisesti naururemakan loppua kädet selkänsä takana hiukset silmiä peittämässä. Tunnen huonon omatunnoon pistoksen ja samalla yllätyn Bonnien reaktiosta. Dumbledore nousee ylös kämmenet kohti oppilaita ja nauru loppuu miltei parissa sekunnissa. Dumbledore istuu alas ja Annien istuessa tuolilla McGarmiwa asettaa hatun tytön päähän. Lajitteluhatulla menee vähän aikaa ja sitten se huudahtaa:
  -ROHKELIKKO! Annie näyttää todella hämmästyneeltä ja menee Rohkelikon pöytään Rohkelikkojen hurratessa. McGarmiwa jatkaa luetteloaan, ja monia oppilaita jakautuu eri tupiin. Mustahiuksinen tyttö päätyi Korpinkynteen, ruskeahiuksinen todella pisamainen poika meni Luihuiseen, vaikka hän ei näyttänyt ollenkaan ovelalta tai jopa häijyltä, hän olisi pikemminkin voinut mennä Rohkelikkoon tai Puuskupuhiin. Poika näytti muutenkin onnettomalta kuullessaan tuomionsa. -Voiko olla että hän päätyi väärään tupaan? Bonnie ihmetteli. -Sitä mäkin mietin, pohdin samalla kun jotain toista poikaa kutsuttiin lajitteluhatulle. Aika mateli kuin etana. Odotin koko ajan, milloin professori sanoo Nic…
  -Nicole Cupcake! professori sanoo ja säpsähdän pelästyttäen Bonnienkin ja kiirehdin jakkaralle. Huokaisen syvään istuessani jakkaralle ja professori pudottaa hatun päähäni. Hattu pohtii.
  -Mihin ikinä päädynkään, mua ei kiinnosta, mutta pyydän, pyydän hartaasti, että Bonnie Felicius pääsee kanssani samaan tupaan, kuiskaan anovasti.
  -Valitan, mutta en voi vaikuttaa hänen tupavalintaansa siksi että pääsisit hänen kanssaan samaan. Mutta mielestäni kuuluisit ehkä Korpinkynteen tai vaikkapa… hattu pohtii ja on hiljaa pari sekuntia.
  -PUUSKUPUHIIN! se lopulta huudahtaa ja professori nappaa hatun päästäni (jolloin valo häikäisee silmiäni koska hattu peitti silmäni ja totuin pimeyteen) ja juoksen Puuskupuhien pöytään heidän hurratessaan. Katson Bonneita ja hän näyttää minulle peukkua. Hymyilen hänelle, professori McGarmiwan kutsuessaan jo seuraavaa oppilasta.

  -Bonnie Felicius! sanoo McGarmiwa ja havahdun ajatuksistani. Bonnie istuu jakkaralle ja hattu pudotetaan hänen päähänsä. Pari sekuntia kuluu.
  -Tässä taitaa olla…ROHK… hattu meinaa sanoa mutta jähmettyy. Meinaan purskahtaa itkuun. Rohkelikot näyttävät hämmentyneiltä.
  -Ei. Taidat olla enemmänkin PUUSKUPUH! Hattu mylvii ja huokaisen helpotuksesta Bonnien juoksiessa luokseni ja halaa minua.
  -Me tehtiin se! Bonnie intoilee. Hymyilen niin leveästi että suupieliin sattuu.

  // Yayy! Päätin nyt osallistua tähän ja oon niin innoissani että Tylypahka tekee paluun! Pisteiden tai oppilasjäsenlistan puuttuminen ei haittaa. Sua ei varmaan myös haittaa jos teen nuo tunnit uudestaan kertauksen vuoksi ja kun näköjään nuo vanhat kommentit on poistuneet?//

  1. Mukavaa lukea Nicole Cupcaken tekstiä taas. Ja aika jännittäväksi meni Lajitteluseremonia Nicolen ja Bonnien osalta. Onneksi olette molemmat tyytyväisiä hatun päätökseen! Olet myös keksinyt hienon laulun Lajitteluhatulle. En tosin ole samaa mieltä Luihuisen kuvauksesta (asia ei minusta ole ihan noin mustavalkoinen), mutta muuten kuvailusi on oikein onnistunut. Puuskupuhille yhdeksän pistettä!

   Eikä haittaa tehdä uudestaan. Ihan vaan kävijöitä varten tunnit julkaistaan uudelleen. Ensimmäisenä ilmestyy lähes identtisiä tunteja aiempaan verrattuna, mutta myös uutta on suunnitteilla. Mm. yrttitiedon ja muodonmuutoksen opetuskokonaisuuteen haaveilen tekeväni parannuksia. Saa nähdä missä aikataulussa ehdin muutokset tekemään…

 2. Ystäväni Elenia ja minä olimme jonossa kohta McGarmiwa huutaisi jommankumman. Haluaisin ihan mihin vain tupaan kunhan pääsisin johonin minulle sopivaan. Ystäväni Elenian koko suku on ollut rohkelikoissa eli on todennäköistä että Elenianin pääsee joten toivoisin pääseväni siihen mutta myös Luihuinen kiinnostaisi mysteerisyyden ansiosta. Puuskupuh ja Korpinkynsi ei ehkä soveltuisi luonteelleni , mutta nekin ovat varmastikkin oikein mukavia tupia. ”Elenia Svartsgoff” huutaa voimakas ja itsevarmuutta puhkuva naisääni. Ei voinut erehtyä nimen lausujasta, McGarmiwa. Elenia tepasteli penkille istumaan ja lajitteluhattu istuutui Elenian päähä hyvin sirosti. Lajitteluhattu oli pitkään hiljaa. Vapisin jännityksestä. ”Onko se kuollut” huutaa vitsikäs Puuskupuh. Sitten Garmiwa töksäyttää lajitteluhattua hellästi. Lajitteluhattu herää säikähtäen unelmistaan olla joskus nuori ja vetreä velhohattu. ”Anteeksi ainoa sana tää en voi kestää tätä lajittelun määrää, pakko unelmoida ja kuvitella olevani kukkaniittyjen kukkuloilla” lajitteluhattu muhisee arvaamattomasti. ”Noh tässä olisi seuraava oppilas lajittelisitko hänet?” McGarmiwa sanoo ripeästi ennen kuin lajitteluhattu kerkeisi uumentua unelmiinsa. Lajitteluhattu myrähti, mutta jatkoi silti iloisesti sanomalla vain yhden sanan. ”ROHKELIKKO”. Tiesin tämän ja olin hyvin onnellinen Elenian puolesta.” Seuraavana Andromeda Lestrange” McGarmiwa huusi voimakkaasti. Minä. Se oli minun vuoro. Nyt ja tässä ratkeaa kohtaloni juuri ja juuri loppuelämäkseni. Lähdin kävelemään tuolia ja lajitteluhattua kohti. Samalla mietin päässäni tupaani. Suurinosa Luihusia harvat muita. Kaikki puhdasverisiä. Se voisi olla selvää , mutta koskaan ei koskaan saa olla varma. Lajittelu hattu tuupattiin päähäni. Toivottavasti lajitteluhattu ei nukahtanut…nyt et saa mokata tätä hommaa. Lajittelu hattu mietti ääneen: ”Luihuinen vai Rohkelikko molemmissa työs sun huomattais”. Pääni oli ihan tyhjä. ”Oh Puuskupuh Korpinkynsi et niissä turhaa ois!”. ”Kaikki kää tuvat Tylypahkan sulle sopisi mutta pistän sinut silti Luihuisiin!”. Olin innoissani ja Eleniakin oli. Toivottavasti olisi paljon yhteistunteja Rohkelikkojen kanssa. Mietin heti miten voisin puhdistaa Luihuisten mainetta. Kaikki sanoo että kierot ja ilkeät ovat Luihuisessa. Minähän en semmoisiin Päivän Profeetta juoruihin usko! Aijon olla hyvissä väleissä koko Tylypahkan kanssa sekä vien jokaista tupaa eteenpäin niin hyvin kuin pystyn. Elenia on aina paras kaverini joten se , että hän ei ole Luihuinen ei vaikuta mitenkään suhteeseemme. Illalla tapasimme Tylypahkan pihamaalla. Juttelimme päiväntapahtumista, ja kerroimme mitä tuvissa on perinteinä ja historiana. Harmistelimme vielä lopuksi sitä, kun tuvat lajittelevat nykyään ihmisiäkin. Jos kysyisin joltain tylypahkalaiselta missä opiskelee hän ei sanoisi Tylypahka vaan oman tupansa. Toki tämähän on Tylypahkan juju, mutta pidän itseäni Työypahkalaisena enkä Luihusena. Lähdimme Elenian kanssa takaisin linnaan ja sanoimme hyvästit portaikossa. Menin Luihuisten oleskelu huoneeseen ja laahustin tyttöjen makuuhuoneeseen. Nukahdin heti ennenkuin kerkesin edes miettimään seuraavaa päivää.

  1. Mielenkiintoinen tarina ja jännää, miten asennoidut Luihuisiin. Saat Luihuisille yhdeksän pistettä.

   Sinun kannattaa tutustua kappalejaon periaatteisiin, jolloin pitkää kertomusta on helpompi lukea. Jätä tyhjä rivi kappaleiden väliin ja aloita uusi kappale, kun siirryt seuraavaan asiaan. Esimerkiksi tässä tekstissä Andromeda Lestrangen lajittelu voisi aloittaa uuden kappaleen, samoin tyttöjen tapaaminen pihalla Lajitteluseremonian jälkeen.

 3. Laurie Lupin
  Moi kata ja kiitoskun luet tän. Oon sarvihaara muissa kommenteissa.

  Toivon niin kovaa kuin pystyn; ei luihuiseen eikä puuskupuhiin.Ei sinne.
  Lajittelua mutisee; ei luihuiseen, ei, muttan…jossa on aito ja avulias, ahkera auttaja, PUUSKUPUH!!

  joo musta tuli puuskupu. Ois kiva päästä työtaakan listalle ja terveisiä siskoni Ilona lupinille!

 4. Sain kutsukirjeen tylypahkaan. Olen noitasuvusta, ja mietin MIHIN lajitteluhattu minut panisi. Kuna olin jonossa minua tietenkin jännitti kovasti. sisarukseni ovat kaikki luihuisessa, ja luulen että minustakin tulee sellainen. kun nimeni sanottiin istuin jakkaralle. ei luihuiseen… haluan korpinkynteen…minusta ei ole luihuiseksi… lajitteluhattu mietti kauan ja pelkäsin joutuvani luihuiseen. sisarukseni ovat pahoja, mutta haluan olla erilainen. lajitteluhattu mietti ja mietti ja sanoi sitten ole sitten… KORPINKYNSI!! iloitsin kun näin siskojen katseet.. oli näkemisen arvoista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s