Kesäskaba: Hormipulveri


Taikamaailmassa hormiverkosto koostuu eri osoitteissa sijaitsevista tulisijoista, jotka on yhdistetty toisiinsa. Heittämällä hormipulveria liekkeihin saa yhteyden haluamaansa paikkaan ja voi siirtyä sinne astumalla tulisijaan. Tarvitsee vain tietää tarkkaan, minne on menossa. Kätevää, eikö?

Tällä kertaa kesäskaban tehtävänä kootaan hormiverkkoa netissä. Haussa on Potter-aiheisia nettisivuja, joita edelleen päivitetään. Löydätkö sellaisia?

Tehtävä: Etsi nettisivuja, jotka jotenkin liittyvät Harry Potteriin. Sivujen viimeisimmän päivityksen tulee olla korkeintaan kuukauden vanha. Laita löytämäsi sivun nimi ja osoite kommenttina tähän artikkeliin. Kirjoita jokaiseen kommenttiin vain yksi osoite ja tarkasta, ettei sivua ole jo mainittu aiemmissa kommenteissa.

Pisteytys: 25.8. mennessä osallistuneet saavat 5p löytämiensä nettisivujen määrästä riippumatta. Lisäksi eniten nettisivuja löytänyt saa palkintona 5 lisäpistettä, toiseksi eniten sivuja löytänyt saa 3 lisäpistettä ja kolmanneksi eniten sivuja löytänyt 1 lisäpisteen. Parhaiten hormiverkostoitunut saa siis yhteensä 10 pistettä.

Viimeinen osallistumispäivä tähän kesäskaban tehtävään on 25.8.2017. Pistetilannetta pystyt seuraamaan kesäskaban sivulla. Artikkelin kuvaan voi tutustua tarkemmin täällä.

46 vastausta artikkeliin “Kesäskaba: Hormipulveri

 1. Joudun laittamaan nuo nimet tyohon vastaus juttuun kun ne ei jostain syystä näkynyt samassa kommentissa linkin kanssa🤔

 2. Hyvältä tämä lista jo näyttääkin ja olette löytäneet paljon sivuja! Vielä on muutama päivä aikaa bongata tästä puuttuva Potter-aiheinen sivusto. Yritin vähän käydä linkattuja sivuja läpi ja merkkasin ne, jotka eivät näyttäisi täyttävän kriteereitä. Toivottavasti tämä ei lannista etsinnöissä. Tarkoitus on vain helpottaa linkkien laskemista, kun käyn läpi listaa jakaakseni pisteitä.

  Löydätkö vielä tästä puuttuvia Potter-sivuja?

  1. Tämä sivusto plagioi Harry Potter Lexiconin tekstejä ja kuvia. En näin suoraan löytänyt sieltä mitään omaa. Siksi en voi suositella tätä sivua muille Potter-faneille. Tekstin ja kuvien levittäminen ilman alkuperäisen tekijän lupaa ja alkuperäistä tekijää mainitsematta rikkoo lakia aika monessa maassa. Toivottavasti tämän sivuston luonut henkilö joskus oppii tämänkin. Sivuille en valitettavasti pystynyt antamaan palautetta tästä kopiointiaspektista, koska yhteydenotto ylläpitäjään ei ole mahdollista.

   Sivuilla ei tietenkään mainita, että tekstit ja kuvat on kopioitu muualta, joten sinänsä en pidä tätä Sophia Ravenclaw-Weasleyn vikana. Ei sivuilla vieraileva ole vastuussa sivujen laillisuudesta. Niinpä lasken sivun mukaan hyväksyttyjen linkkien listalle, vaikken tule sitä missään kirjaamaan suositeltavaksi sivuksi.

 3. Haluaisin kysyä että saako Minerva McGarmiva pisteen muggke netistä vaikka laitoin sen ensin
  ?

  1. Pisteen saa vain ensimmäinen linkin kirjoittanut. Eli kun olette molemmat laittaneet linkin vain sinulle lasketaan kyseinen sivu. Käyn nämä tarkemmin läpi viikonlopun aikana ja jaan pisteitä.

  1. Aivan loistavia askarteluja. Mutta valitettavasti viimeisin päivitys on helmikuulta eikä sivusto täytä aktiivisuuskriteereitä.

  1. Sivusto on ollut aika pitkään päivittämättä, vaikka siellä onkin paljon hyödyllistä edelleen. Aktiivisuuskriteeri ei kuitenkaan täyty. (Vieraskirja lakkasi toimimasta muistaakseni 2014 tai 2015 eikä sitä vieläkään ole korjattu. Albus Dumbledoren testamentti on viimeisin päivitys ja muistan sen olleen siellä viimeisimpänä jo vuoden tai kaksi)

 4. Kooste tehtävään osallistuneista:
  (Nimi – Linkkien määrä – hyväksyttyjen linkkien määrä)
  Seela Lestrange – 1 löydetty – 1 hyväksytty
  Minerva McGarmiwa – 13 löydetty – 7 hyväksyttyä
  Sophia Ravenclaw-Weasley – 14 löydetty – 8 hyväksyttyä

  Pisteet (sisältää bonuspisteet linkkien määrän perusteella)
  Seela Lestrange 5+1 = 6p
  Minerva McGarmiwa 5+3 = 8p
  Sophia Ravenclaw-Weasley 5+5 = 10p

Kommentointi on suljettu.