Opetusta kirjeitse, haluatko postia?


Jämähdin pohtimaan joulukalenterin luukussa ollutta kyselyä kirjekursseista. Tein hieman laskelmia kirjeiden hinnoista suunnittelin pari kurssirunkoa. Kirjekurssien toteuttamisessa on kuitenkin paljon työtä ennen kuin sen osat voi lähettää. En siksi heti hyppää toteutusvaiheeseen, vaan yritän löytää aiheen, josta joku haluaa saada postia.

Ideani lyhykäisyydessään:

 • Kurssi koostuu sarjasta kirjeitä, jotka lähetän noin viikon välein.
 • Kirjeissä on tehtäviä tai koe, joka lähetetään minulle takaisin tarkastettavaksi. Palautuksen voi tehdä paperipostilla tai skannaamalla/valokuvaamalla sähköpostin liitteeksi.
 • Palautan korjaamani tehtävät seuraavassa kirjeessä.
 • Kurssin päätyttyä lähetän todistuksen/diplomin kurssin suorituksesta ja sen mukana mahdollisesti vielä viimeiset korjatut tehtävät.
 • Yhden kirjeen lähettäminen (paperit, kuori,postimerkki) maksaa lähes 2€. Esim seitsemän osan kurssi (8 kirjettä), toteutuu siis 16€ hintaan.

16€ on pieni summa, mutta jos osallistujia samalla kurssilla on vaikka kolme, kertyy hintaa jo lähemmäs 50€. 

En pysty tekemään kursseja ja kirjeitä ilmaiseksi kun tuloni ovat tällä hetkellä sen verran pienet. 16€ kurssipaketteja voisin kuitenkin ruveta toteuttamaan jos vastaanottaja maksaa tämän summan.

Tein kyselyn kartoittaakseni mistä ideastani muut ovat kiinnostuneita (jos ovat ollenkaan). Kyselyyn vastaamisen lisäksi voit kommentoida alle kertoaksesi lisää ideoita kursseista. 


Jos haluat varmasti tilata kirjekurssin, voit siitäkin kertoa kommenttina niin laitan sähköpostilla lisää tietoa. Kommentoinnin yhteydessä antamasi sähköposti näkyy vain minulle.

4 vastausta artikkeliin “Opetusta kirjeitse, haluatko postia?

 1. En varmaan saisi tuota,koska olen 13v ja äiti ei tykkää siitä että luen blogeja, niin se olisi äitille aika shokki😂 PS. Itse kannatan niitä riimuja, koska tykkään kielistä ja se on vähän niin kuin kieli

 2. Mä olisin kiinnostunut ja kannatan joko Rowlingin loitsuja tai riimujen alkeita.

 3. Riimujen alkeisiin olen hahmotellut sisällöt kirjeisiin. Mutta ne pitää vielä kirjoittaa puhtaaksi. Kirjekurssi näyttäisi siis toteutuvan. Alkujaan olin myös ajatellut, että yrtit sopisivat hyvin kesän kurssiksi. En kuitenkaan tiedä ehdinkö saada molempia kasaan ennen kesäkuuta, kun lapsien kanssa en ehdi tekemään uutta.

  Haluan siis saada koko kurssin tulostusvalmiiseen muotoon ennen kuin lähetän ensimmäistäkään kirjettä. Tulostaminen kun onnistuu kohtalaisen hyvin lasten kanssa ja kävelemme joka päivä vaunulenkin postilaatikon ohi.

  Mutta kurssit ovat siis edelleen mielessä. Niiden valmisteluun menee vaan tuhottoman pitkä aika…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s