Vuoden 2016 takaumia


Edellinen vuosi on ollut täynnä jännitystä ja draamaa. Se on myös palauttanut minut takaisin rakastamieni asioiden pariin. Vuoden aikana olen saanut toisen lapsen ja opetellut priorisoimaan päivityksen suhteen. Tässä joitakin katsauksia menneeseen vuoteen.

Kaikki rakastavat Tylypahkaa

Vuoden 2015 joulukalenteriin olin koonnut Tylypahkaa niin paljon kuin vain osasin. Toteutin taas unelmaani ja jatkoin sen toteuttamista vielä keväällä 2016. Yhteensä sain julkaistua 31 oppituntia Tylypahkan ensimmäiselle luokalle ja tein myös kolmeen aineeseen luokan loppukokeen. Sen jälkeen päivitys valitettavasti tyssäsi, kun en raskausaikana ja äitiyslomalla pystynyt tekemään tarvittavaa määrää.

Huomasin myös taas, että Tylypahka siinä muodossa kerää ihan tuhottomasti kävijöitä ja osallistujia. En pysynyt perässä ja pystynyt korjaamaan tehtäviä tai jakamaan tupapisteitä. Esimerkiksi liemien ensimmäisiin pistareihin on vuoden aikana osallistuttu 313 kertaa. Kesällä ilmestyneeseen muodonmuutosten loppukokeeseen puolestaan on tullut 65 vastausta.

Tylypahkasta olen saanut pelkkää positiivista palautetta ja sen suosio on jälleen kerran yllättänyt minut. Vielä joulukalenterin Tylypahka-luukussakin vastattiin tupaäänestykseen yllättävän suurissa määrissä, vaikka olenkin ollut poissa muutaman kuukauden ja piilottanut kyselyn kilometrin mittaisen tekstin jälkeen artikkelin loppuun…

Vauva-arki on ihanaa ja raskasta

Olen vuoden 2016 aikana saanut toisen lapsen ja tämä tietenkin on vaikuttanut aika paljon päivityksiin. Raskausaikana energiaa ei oikein riittänyt ja vauvan synnyttyä sitä on ollut vielä vähemmän. Unettomuuden keskellä on kuitenkin tullut pohdiskeltua Kolon tulevaisuutta ja luulen taas keksineeni tavan hoitaa sivuston ylläpitoa lastenhoidon ohella.

Kahden lapsen kanssa on välillä rankkaa, mutta sivuston tekeminen on piristävää puuhaa. Tarvitsen tätä sivustoa enemmän kuin aiemmin, vaikka ehdin tekemään vähemmän kuin aiemmin. Monet päivitykset ovatkin tapahtuneet puhelimen wordpress-sovelluksella ja tämä tulee varmaan jatkumaan.

Vuoden 2016 lukuja

Tylypahka on toiminut koko Kotinoidan kolon vetonaulana ja sen olemassaolo on kasvattanut kävijämäärää huimasti. Jäin äitiyslomalle syyskuun alussa ja jatkoin päivittämistä vasta joulukuussa, mutta se ei näy tilastoissa. Tässä pari havainnollistavaa kuvaajaa ja hieman lukuja sivustoon liittyen.

tilastot2016-vuosi
Kävijämäärä on räjähtänyt. Vaaleammalla on sivujen latausmäärä ja tummemmalla yksittäisten kävijöiden määrä eri vuosina.

Vuonna 2016 Kotinoidan kolon sivustolle eksyi 12 105 eri kävijää ja he katsoivat sivuja yhteensä 47 785 kertaa. Tässä ei ole mukana Tylypahka-osion sivuja, vaan ainoastaan wordpressin palveluun sijoitetut sivut. Vuoteen 2015 verrattuna kävijämäärä ja katsomismäärä ovat melkein kolminkertaistuneet.

Suurin yllätys on, ettei kolmen kuukauden ylläpitotauko oikeastaan näy sivujen vierailijoiden käytöksessä. Pieni notkahdus syyskuussa, minkä jälkeen kävijämäärät ovat taas olleet kasvussa.

tilastot2016-kk
Vuoden 2016 kävijämäärät (tummana) ja latauskerrat (vaaleammalla) kuukausittain.

Marras- ja joulukuussa on tullut rikottua kävijämääräennätys sivustolla. Tämä siitä huolimatta, että sivustoa ei päivitetty kahteen kuukauteen ennen ennätysten rikkomista.

Tyypillinen kävijä

Tein joulukalenterin ensimmäiseen luukkuun hieman kävijäkyselyitä. Näin sain selville tyypillisen kävijän tietoja. Muun muassa seuraavaa selvisi joulukuisista kävijöistä:

  1. Kuusi kävijää kymmenestä on iältään 10-13 vuotiaita
  2. Yli 80% kävijöistä on alle 18 vuotta.
  3. Yli puolet kävijöistä tekee jotain fanitukseen liittyvää useamman kerran viikossa ja osa jopa useita kertoja päivässä.
  4. Lähes kaikki (47/49) haaveilevat elämästä Pottereiden maailmassa. Lisäksi suuri osa kävijöistä on lukenut kaikki kirjat, katsonut kaikki elokuvat ja keräilee Pottereihin liittyviä esineitä.
  5. Suuri osa kävijöistä on myös jäsenenä jossakin netin taikakoulussa.

Tarkemmin kyselyt ja niiden tulokset näet Joulukalenterin luukussa 1-2. Äänestysaika on päättynyt kyseisen luukun osalta, mutta joissakin luukuissa voi edelleen ilmaista mielipiteensä.

Aloittaessani fanitusta, olin kuin sivuston tyypillinen kävijä. Puuhasin paljon ja usein. Nykyään vanhenen, saan lapsia ja aikani ei enää riitä netissä roikkumiseen samalla lailla kuin aiemmin. On kuitenkin mukava huomata, että olen mieleltäni edelleen nuori ja luon sisältöä, joka houkuttelee nuoria, paljon Potterfanitukseen aikaansa käyttäviä faneja.

Kiitos kaikille kävijöille ja oikein hyvää fanitusvuotta 2017!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s