Tylypahkasta tuli floppi


Yritin joulun jälkeen jonkintasoista Tylypahkan taikakoulun paluuta. Eipä tämä taaskaan kuitenkaan toiminut, koska lähdin taas liian kunnianhimoiselle reitille toteutuksessa. Suunnitelma menee aika lailla uusiksi, jotta saan edes jotakuinkin tehtyä sen, mitä alkujaan halusin.

Eli sorruin joulukalenterin jälkeen kokoamaan Tylypahkaa taas uusiksi. Ja pitihän taas saada mukaan tupapisteet, oppitunnit ja huispaus. Sen verran tajusin kuitenkin, etten ruvennut kokoamaan erikseen monimutkaista valvottavaa oleskeluhuonejärjestelmää tai laajaa foorumia. Mutta liikaa tästä tuli silti. Aika ja energia eivät riitä päivitykseen tarvittaviin osiin. Raskaana olo, flunssailu pariin otteeseen ja yleinen kevätväsymys ovat vieneet voiton ja kaikki aikataulut ovat pettäneet.

Mitä nyt tulee muuttumaan?

  1. En uusilta tunneilta anna tupapisteitä. En tiedä, saanko vanhoiltakaan tunneilta jaettua pisteitä, mutta en ainakaan poista sitä mahdollisuutta vielä.
  2. Kaikenlaiset aikataulut lukuvuoden päättymisen suhteen on hylätty. Pääasiallinen tavoitteeni on saada opetus niin pitkälle kokonaisuutena valmiiksi, että olen siihen tyytyväinen.
  3. Lukuvuosi päättyy loppukokeisiin, joista on luvassa ruhtinaallisesti tupapisteitä. Loppukokeiden jälkeen tupamestaruus toivottavasti ratkeaa ja tupapokaalin voi jakaa.
  4. Loput huispausottelut ovat toistaiseksi jäässä, eikä huispausmestaruus välttämättä ratkeakaan. Vaikka otteluiden järjestämiseen vaaditaan aika vähän, tarvitsee minun olla viikon aikana ainakin kahdesti siinä kunnossa, että saan ottelun aloitettua ja päätettyä. Kun olo kohentuu, huispausottelut palaavat kuvioihin. Saattaa kuitenkin olla, ettei näin käy enää vuoden 2016 aikana.
  5. En kirjoita oppitunteja uusiksi jokaiselle lukuvuodelle, vaan teen tunnit kerran ja ne ovat sen jälkeen jokseenkin ikuisesti suoritettavissa osana kyseistä luokaa. Ensimmäisen luokan alkupään tunnit saatan tosin vielä hienosäätää jossain vaiheessa, jotta niistä häviää tupapisteytyksen ohjeistus.

Mikä pysyy?

  • Oppitunteja tulee ilmestymään jokaiseen ensimmäisellä luokalla opetettavaan aineeseen.
  • Luokalle tulee erilliset loppukokeet jokseenkin jokaiseen aineeseen ja luokan voi suorittaa vain tekemällä kaikki kokeet.
  • Pitkän aikavälin tavoitteena on koota jokaisen luokan opetukseen 5-7 oppituntia jokaiseen Potter-kirjoissa mainittuun oppiaineeseen. Myös V.I.P.- ja S.U.P.E.R.-kokeet on tarkoitus koota.
  • Kirjastoon tulee kaikkiin aineisiin sopivia teoriakirjoja. Osa kattamaan useampaa luokkaa ja osa ihan luokkakohtaisinakin. Kirjojen aikataulutus tosin on ikuisuusprojekti. Kirjat myös päivittyvät tarpeen vaatiessa ja uusia teoksia saattaa siksi tulla aika harvoin.

Toivottavasti tämä listaus hieman selventää kävijöille tämän hetken ratkaisujani. En siis oikeasti ole ollut kovinkaan hyvässä kunnossa pääsiäisen jälkeen ja energiaa tekemiseen on todella vähän. Halua ja ideoita kuitenkin löytyy vielä ja nyt olen tehnyt priorisoinnin, jonka avulla saan jotain ehkä taas toteutettua.

Taikakoulun paluuta voi kuitenkin pitää yleisenä floppina. Lähdin yrittämään, mutta eipä onnistunut halutulla tavalla. Eikä ole ensimmäinen kerta, kun osallistujamäärän kasvu ja oma sairastelu tekevät päivittämisestä liian aikaa ja energiaa syövää puuhaa. Toivottavasti uusi tärkeysjärjestys tuo jotain ruotua omaan tekemiseen ja päivittämiseen edes kohtuullisella aikavälillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s