Peli: Viistokujan alennusmyynti


Toisena joulukalenterin ennakkoluukkuna pääset tavallaan Viistokujalle ostoksille.Tervetuloa osallistumaan! Katso myös ensimmäinen kalenterin ennakkoluukku: Kirje Tylypahkasta

Viistokujan alennusmyynti on peli, johon vastataan aika lyhyin kommentein. Tarkoituksena on ideoida alennuksessa olevia tuotteita, jotka aina ovat hieman halvempia kuin edellisen esittämä tuote. Pelin voittaa se, joka ensimmäisenä pystyy tarjoamaan tuotteensa alle yhdellä kaljuunalla.

Ohjeet ja säännöt

 • Kirjoita kommenttiisi jokin esine tai palvelu, joka on korkeintaan kolme sirppiä halvempi kuin edellisen kommentoijan tuote.
 • Kirjoita kommenttisi tarjouksen muodossa. Tekstin tulee vastata lehdestä luettavaa tai radiosta kuultavaa mainosta. (Eli kokonaisena lauseena, ei pelkkänä tuotteen nimenä)
 • Tuote voi olla jokin taikaesine, kirja, vaate tai eläin. Se voi myös olla jokin palvelu, esim. lounas, hieronta tai luudan huolto. Pääasia on, että sille voi selkeästi määrittää hinnan.
 • Yritetään pysyä järkevissä hinnoissa, eikä esimerkiksi myydä kahdella kaljuunalla Tulisalamaa tai pyydetä 100 kaljuunaa suklaasammakosta.
 • Tuotteen tulee olla korkeintaan kolme sirppiä halvempi. Voit kuitenkin vähentää edellisen tuotteen hinnasta pienemmänkin määrän, vaikka vain yhden sulmun, jos siltä tuntuu.
 • Et saa kirjoittaa kahta peräkkäistä viestiä (edes eri nimillä), vaan jonkun muun tarvitsee tulla väliin.
 • Voittaja on se, joka ensimmäisenä tarjoaa alle yhden kaljuunan tuotetta.
 • Jos peli loppuu ennen joulukuun loppua, saa ensimmäisenä ehtivä aloittaa uuden pelin. Jos peli ei ole päättynyt 2.1.2016 klo 23.59, voittaa halvimman tarjouksen kirjoittanut.

Esimerkki peliketjusta:

Tarjous 1: Nyt tarjouksessa viisi sulkakynää neljällä kaljuunalla ja viidellä sirpillä! Aitoa kotkan sulkaa!

Tarjous 2:  Unohteletko jatkuvasti? Tarjouksessa muistipallo, nyt vain 4 kaljuunaa ja 2 sirppiä!

Tarjous 3: Hartiat kuntoon! Hierontalahjakortti nyt tasan 4 kaljuunaa!

Tarjous 4: Matami Malkin tarjoaa: Suippohattu, nyt vain 3 kaljuunaa, 16 sirppiä ja 28 sulmua!

Tarjous 5: Vain tänään Hienoissa huispausvarusteissa: Luudanhuoltosarja kokonaishintaan 3 kaljuunaa 15 sirppiä ja 20 sulmua!

Rahojen lasku

rahat2Rahat lasketaan Rowlingin valuutoissa: kultaisissa kaljuunoissa, hopeasirpeissä ja pronssisissa sulmuissa. Tässä niiden muuntokertoimet:

 • 1 kaljuuna = 16 sirppiä
 • 1 sirppi = 29 sulmua
 • 1 kaljuuna on noin 6€, minkä pohjalta voitte miettiä tuotteiden hintoja.

Peli alkaa

Ensimmäinen tarjous: Matami Malkinin kaikki koulukaavut ovat tämän viikon 50% alennuksessa! Hae uusi kaapusi meiltä vain neljällä kaljuunalla!

14 vastausta artikkeliin “Peli: Viistokujan alennusmyynti

 1. Maistuuko makea?
  Vieraile nyt Honeydukesin velhopäivillä! Nyt 4 suklaasammakkoa vain hintaan 3 kaljuunaa 16 sirppiä ja 23 sulmua!

 2. Rakastatko kepposia? Nyt sylkevä kirja Weasleyn Welhowitseistä vain 3 kaljuunaa, 13 sirppiä ja 23 sulmua!

  // Kata korjasi hinnan 17.11.//

 3. Kaipaatko luettavaa syksyn pimeisiin iltoihin? Nyt kaikki rakkausromaanit ja jännittävät dekkarit Säilä & Imupaperista hintaan 3 kaljuunaa, 11 sirppiä.

  // 17.11. Ja korjasin näköjään omankin kommenttini hintaa. Olen vähän ruosteessa… //

 4. Etäkaukokorvia kolme kahden hinnalla, nyt vain 3 kaljuunaa, 9 sirppiä ja 28 sulmua! Hae omasi pikimmiten!
  Kujeita ja kepposia kaikenikäisille, tervetuloa Pilapuoti Konnankoukkuun!

  // Kata korjasi hintaa 17.11. //

 5. Tämä ketju meni vähän sekavaksi kokeilussa olleella kommentointijärjestyksellä. Nyt uusin kommentti löytyy alareunasta. Korjasin myös paria hintaa ja poistin hinnoista keskustelun ketjun välistä. Vaikka hinnat vähän menivätkin sekaisin, ei se haittaa. Minunkin kommentista on korjattu hintaa, koska minäkin osasin laskea väärin. Nyt kaikkien hintojen pitäisi kuitenkin täsmätä ja edellisen summasta on pudotettu korkeintaan 3 sirppiä pois.

  Ja kaikki saavat siis osallistua niin usein kuin haluavat, kunhan joku muu osallistuu vuorojen välissä. PELI JATKUU!

 6. Harmittaako sinuakin, kun lihansyöjäetanakarkotteesi vaikutus suorastaan tuhoaa taikapuutarhasi loisteen? Nyt siihen on ratkaisu! Plaimi Plyrtin Plohikäärmeenplanta eli PPP-lannoite loihtii puutarhastasi alkuperäistäkin vastustamattomamman! Nyt vain 3 kaljuunaa, 8 sirppiä ja 29 sulmua! Siispä suuntaapa askeleesi kohti Alruunan laulu -yrttipuutarhaa ja löydä sisäinen vihreä peukalosi!

 7. Sokerisulkakyniä nyt kymmenen kappaleen pussi vain 3 kaljuunaa ja 3 sirppiä!

 8. Lohikäärmeennahkahanskat nyt tasarahalla – vain 3 kaljuunaa!

 9. Haluaisitko tehdä kepposen ärsyttävälle velhovihollisellesi?! Tällä viikolla Fredin ja Charlien pilapuodissa kaikki kaukokorvat 2 kaljuunaa 13 sirppiä!

  1. 1 kaljuuna = 16 sirppiä. Hintasi näyttää vähän hullunkuriselta yli 16 sirpin määrällä. Korjasin sirppimäärää alaspäin.

 10. Pikkujoulusesongin kunniaksi tarjoillaan glögiä seurueille myös pannussa. Noin neljä annosta kuumaa juotavaa saatavilla hintaan 2 kaljuunaa 10 sirppiä!

 11. Kolmessa luudanvarressa viisi kermakaljaa 2 kaljuunaa ja 7 sirppiä

Kommentointi on suljettu.