Potter-hahmoja tulee vastaan kaupungilla


Eilen Alan Rickman tuli vastaan kauppakeskuksen ovella. Ruokakaupasta tullessani ilmielävä Professori Lipetit kulki jästivaatteissa autolleen. Myös Tonks osui silmään kadunkulmalla. Näin ei käy ensimmäistä kertaa, mutta aiemmin olen törmännyt korkeintaan yhteen ”Potterhenkilöitymään” kerrallaan. Olenko sekoamassa, vai onko vain sattunut useampi Potter-hahmo samaan päivään?

Katselen aika paljon ympärilleni liikkuessani kaupungilla, kaupoissa ja julkisilla liikennevälineillä. Aina välillä huomaan jonkun tutun näköisen henkilön ja rupean miettimään, mistä henkilö on tuttu. Välillä tämä tuttuuden tunne tulee kuitenkin Potter-sarjan hahmoista. Välillä vastaantulijoista olen myös tunnistavinani jonkun näyttelijöistä. Esimerkiksi juuri Alan Rickmanin näkeminen eilen kauppakeskuksen ovella, kun olin työntämässä vaunuja sisälle. (Rickman näyttelee Kalkarosta ja fanitan häntä muutenkin.)

En ole täysin samaa mieltä elokuvaohjaajien kanssa siitä, miltä hahmojen pitäisi näyttää. Oma mielikuvani pohjautuu enemmänkin kirjoissa kuvailtuun ja omaan mielikuvitukseeni. Jännintä on, että oikeassa maailmassa tulee täysin tuntemattomia ihmisiä vastaan ja he ovat kuitenkin aivan sellaisia kuin olin Potter-tarinaan kuvitellut.

Olen myös tehnyt pidemmän aikaa töitä parin Potter-hahmon kanssa. Kesätyöpaikalla olin samassa työvuorossa ilmiselvän Nympadora Tonksin kanssa viitenä päivänä viikossa kolmen kuukauden ajan. Hän oli vakiotyöntekijä ja ohjeisti minut töihin. En silti koko kesänä oppinut hänen nimeään, koska ajattelin aina vain Tonksia hänet nähdessäni. Olen myös sijaistanut koulussa, jossa ranskanopettaja oli minusta selkeästi lyhythiuksinen Minerva McGarmiwa.

Miten tällaiset julkkisten ja mielikuvitushahmojen näkemiset sitten pitäisi tulkita? Olenko tulossa hulluksi? En oikein tiedä. Käykö näin kellekkään muulle?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s