Spontaani luovuus vs ryhmässä tekeminen


Olen huomannut keksiväni paljon uusia ideoita, joita haluaisin alkaa toteuttaa heti. Silloin kun vauva nukkuu ja inspiraatio herää, minun pitää heti päästä tekemään. Muuten idea alkaa maistua puulta. Näin olen aikaisempina vuosina (tosin osan ilman vauvaa) saanut luotua muun muassa suklaasammakkokortteja sisältävän joulukalenterin, vitsinkirjoituskilpailun, Viistokujan ja viime joulukalenterissa olleen kaksintaistelu-pelin (Luukku 4, 2014).

Nyt minua himottaisi taas luoda koulu. Olen sen jo pariin otteeseen aloittanutkin ja sitten taas jättänyt mietinnän alle. Pääasiassa siksi, että minulla on ideat ja inspiraatiota luoda kursseja joistakin tietyistä aiheista. Erityisesti minulla on mielessä kurssit riimuista, loitsuista ja taikuuden teoriasta. Myös alkemiaan ja liemiin minulla on jo joitakin ideoita.

Alkuperäinen ajatukseni oli, että toteuttaisin jatkossa luovuuttani Taikakoulu Châteaun puolella. Kaikki ei kuitenkaan sovi sinnekkään. Varsinkaan opetusjärjestelmän muuntaminen sellaiseksi, että minä taas vastaisin opetuksesta, tuntuu aika mahdottomalta. Enkä oikeastaan usko, että opettajina nyt toimivat pitäisivät sellaisesta muutoksesta pätkääkään. En toisaalta usko pystyväni opastamaan kaikkia tekemään samanlaisia koodattuja pelejä, testejä ja muita puuhia, joita olen ajatellut kurssieni  oppitunneiksi. Yhtälö tuntuu aika mahdottomalta.

Lisäksi Taikakoulu Châteauta ylläpitää ryhmä asialleen omistautuneita henkilöitä. Suurimman osan ajasta tiimi on voimavara ja helpottaa sivuston päivitystä. Toisinaan koen tiimin kuitenkin rajoittavan omaa luovuuttani, kun suuremmat ideat pitää hyväksyttää tiimillä ennen toteuttamista. Esimerkiksi uusi kurssijärjestelmä tai edes yksittäisten kurssien järjestäminen pitäisi perustella ryhmälle. Lisäksi uskon ajattelemieni kurssien muodon aika lailla rikkovan Châteaussa muuten vallitsevaa aika yhtenäistä opetuslinjaa.

Châteaussa on toki sekin hyvä puoli, etten lähde toteuttamaan kaikkia päättömiä ideoitani. Joku on myös kyseenalaistamassa toteutusta ja sen onnistumista ja mietin paremmin, mitä toteutan. Ryhmästä on hyötyä luovuuden rajoittajana, mutta välillä rajat tympivät. Viimeisen viikon aikana myös jo kehitetyt ideat, joiden toteuttamista olen odottanut viikkoja tai kuukausia, ovat menettäneet merkityksensä ja intoani ei riittäisi niihin millään.

Olen vuosien varrella oppinut tuntemaan oman innostukseni ja inspiraationi lähteitä. On varmasti hyvä tietää, minkälaisessa ympäristössä koen voivani luoda tarpeeksi vapaasti ja rajattomasti. Samalla haluaisin kyllä toimia ryhmässä ja päättää jos jonkinmoisesta porukalla. Ryhmässä tehty pidemmän aikavälin luovuus ei kuitenkaan sytytä samalla tavalla kuin spontaanit ideani, jotka haluaisin toteuttaa heti. Minulla on siis pieni dilemma: Luodakko ryhmässä vai itsenäisesti?

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s