Sukellus Pottermoreen


Olen pitkään vannonut Potter-kirjojen nimeen ja lukenut kirjoja moneen kertaan. Elokuvien katselu on lähinnä vaan raivostuttanut, kun ne on tehty ”väärin”. Muuhun hömpötykseen en ole nettisivujen teon lisäksi lähtenytkään, enkä ole kokeillut mitään pelejä tai keräilytuotteita. Olen kuitenkin uuden vuoden kunniaksi päättänyt laajentaa Potter-käsitystäni seitsemästä paperille painetusta kirjasta Rowlingin Pottermoreen. Tämä on sukellus uuteen maailmaan, enkä tiedä miten minun käy.

Liityin Pottermoreen tammikuun puolella ja olen toistaiseksi ehtinyt kokeilemaan jo jotain. Ihan ensimmäisenä on rekisteröitymisen jälkeen hankittava taikasauva ja lemmikki. Lisäksi voi ostaa koulukirjat ja muuten seikkailla Viistokujalla. Tämä on toistaiseksi vastannut aika lailla muuallakin netti-Tylypahkoissa olevaa toimintaa, tosin niissä on päässyt lajitteluun ja saanut tuvan ennen ostoksiaan.

Lemmikkinä minulla on pöllö. Yritin selvittää, mitä lajia pöllö on suomeksi, mutten löydä. Nettisanakirja antaa käännökseksi kirkupöllö, mutta latinankielinen nimi ei ole sama. ”Screech owl” on latinaksi yläkäsite Megascops, jonka alalajeina on useita eri pöllöjä, tosin en löytänyt Suomessa asuvaa alalajia. Joka tapauksessa minulla on siis 15 kaljuunan arvoinen pöllö. Taikasauvaostosten ja Ollivandersin testin lopputuloksena sauvani on sypressiä ja sisältää yksisarvista. Se on 10 3/4 tuumaa, eli 25.4 cm, pitkä ja joustava.

pollo

Varmaan yksi kiinnostavammista asioista on, mihin tupaan Pottermoren lajitteluhattu minut heitti. Yhdeksän oudohkon kysymyksen jälkeen päädyin lopulta Rohkelikkoon. Itseni tämä aika lailla yllätti, sillä olen kuvitellut olevani enemmän Luihuis-Korpinkynsi-akselilla. Olen noin viikon verran sulatellut tätä tietoa, ennen kuin edes pystyn kirjoittamaan siitä täällä blogilla. Enköhän vielä avaa asiaa itselleni (ja muille) jonkinlaisen blogikirjoituksen muodossa, kuten olen aiemminkin tehnyt. Katso esim. Tylypahkan paras tupa tai Olenko sittenkin luihujinen?

lajittelu

Seikkailuni Pottermoressa jatkuu ja saan varmaan pian paremmin haltuun loitsut ja liemet. Toistaiseksi olen vasta vilkaissut niitä. Ehkä yritän koota niistä jotain suomenkielistä opusta, jos vaan jaksan. Nyt palaan kuitenkin taas vauvan aamupalaan ja klikkailen samalla toisella kädellä Pottermorea. Mikäli olet rekisteröitynyt, löydät minut sieltä käyttäjänä SpellStorm24345.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s