Seiska – Internetin Helmi


seiskarpgInternetistä löytyy mielettömiä määriä erilaisia sivuja, jotka ovat hyviä omalla tavallaan. Yritän esitellä joitakin näistä Internetin Helmistä satunnaisin väliajoin, jotta myös muut löytäisivät ne. Sarjan kolmantena sivustona esittelyyn päätyi upeasti toteutettu Potter-roolipeli.

Tämänkertainen varsinainen Internetin helmi on roolipelin nimeltä Seven years of Magic. Juonellisesti peli sijoittuu Harry Potter-kirjasarjaan, Harryn kouluvuosiin 1991-1998 ja lisäksi pelissä on mahdollisuus pelata Kelmien aikakautta 70-luvulla. Kaikkia vuosia pelataan yhtä aikaa ja siksi pelien hahmottamista varten on jokaisella hahmolla oma aikajanansa. Pelissä voi pelata jotain kirjojen hahmoa tai luoda oman hahmonsa pelaamaan kirjojen hahmojen parissa. Pelistä löytyykin Voldemortin ja kuolonsyöjien lisäksi Kiltalaisia, Ministeriön työntekijöitä ja Tylypahkassa opiskelevia. Myös erikoishahmoille kuten ihmissusille ja vampyyreille on tilaa ja peliseuraa.

Lyhyesti Seiska:

  • Potter-maailmaan sijoittuva foorumiroolipeli, jossa voi käyttää myös kirjojen hahmoja
  • Peli ajoittuu 90-luvulle (Seiska) ja 70-luvulle (Kelmit)
  • Ikärajana 15 vuotta
  • Sivusto on ollut toiminnassa Seiskan osalta vuodesta 2010. Kelmit-osuus ollut olemassa vuodesta 2012 ja pelit ovat olleet samalla foorumilla vuodesta 2014.
  • Tosi hyvin toteutetut sivut ja foorumi. Rekisteröityminen pelaajanimellä, minkä jälkeen saa luotua hahmoja ja muokattua niille hienoa profiilia, aikajanaa ja käytännössä ihan mitä vain omalle foorumin alueelleen haluaa.
  • Ylläpitäjät: DrRockter ja Ninji
  • Laskujeni mukaan 9 pelaajaa ja yhteensä yli 90 hahmoa.
seiska_kuvakaappaus
Sivuston Potter-maiseen ulkonäköön on panostettu. Suurempia ja pienempiä kuvia esiintyy sivun ulkoasussa lukuisia. Tässä kuvakaappaus sivuston yläreunasta.

Pitkän iän lisäksi peli erottuu edukseen taiteellisten kuvien ja täysin omannäköisensä ulkoasun avulla. Koko sivusto on koottu foorumiin, mutta se toimii silti kuin sivusto ja toteutukseen on panostettu. Hahmojen alueet, kuvaukset ja aikajanojen kokoaminen on toteutettu todella siististi ja aivan eri tavalla kuin muualla. Pelaajat rekisteröityvät pelaajanimillään ja pääsevät sitten luomaan hahmoja, joiden nimissä kirjoittavat. Tämä varmasti nopeuttaa ja helpottaa pelaamista.

Peli on suunnattu hieman vanhemmalle Potter-fanittajalle ja sen ikäraja on ylläpidon asettama 15 vuotta. Pelin taustatietoina linkitetty materiaali on osittain englanninkielistä ja suuri osa peleistä on otsikoitu englanniksi. Pelien teksti on ainakin pääasiassa suomenkielistä, mutta englantia kannattaa osata.

Kahdehdin erityisesti paikan teknistä toteutusta ja pelaaja-aktiivisuutta. Tällaisen sivun minäkin olisin halunnut osata rakentaa muutama vuosi sitten, kun minulla vielä riitti aikaa sivujen tekoon. Potter-mainen tunnelma on todellakin läsnä tällä sivustolla.

Siirry siis tarkemmin tutkailemaan Seiskaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s