Johnny Depp sopisi Potter-näyttelijäksi


Kesälomani aikana (mitä kesti kokonaiset 11 päivää), katsoin Johnny Deppin tähdittämiä elokuvia muutamana laiskana päivänä. Koska Depp on yksi suosikkinäyttelijöistäni, rupesin tietenkin huvikseni kuvittelemaan häntä eri Potter-rooleihin joko elokuvaan tai TV-sarjaan. Aloitin tämän artikkelin luonnostelun jo elokuussa ja tässä nyt puhtaaksi kirjoitettuja pohdintojani. Palkkaisitko sinä Johnny Deppin näyttelemään jotakin Potter-hahmoista?

Muun muassa Pirates of the Carribean -elokuvissa näytellyt Depp on oikeastaan aika monipuolinen persoona, vaikka hänet tunnetaankin useista hieman oudommista rooleista. Carribean-elokuvasarjassa hän esittää hivenen kajahtanutta kapteeni Jack Sparrowta, joka ryyppää ja pukeutuu epäsiististi. Muita hieman hullun rooleja Deppillä on ollut ainakin elokuvissa Liisa ihmemaassa (Alice in Wonderland, 2010), Jali ja suklaatehdas (Charlie and the Chocolate Factory, 2005) ja Sweeney Todd: Fleetstreetin paholaisparturi (Sweeney Todd: The Demon Barberer of Fleet Street, 2007). Koska olen nähnyt hänet pääasiassa kahjona, olenkin aluksi miettinyt hieman oudon oloisia Potter-hahmoja hänelle.

Yhtenä vaihtoehtona Deppin rooliksi voisi olla Gilderoy Lockhart, itserakas kirjailia ja komistus vailla vertaa. Depp varmasti pärjäisi myös mahdollisista kohtauksista Mungon osastolla jälkeenpäin, sillä hän osaa ja uskaltaa näytellä tarpeeksi sekavaa ja hullua ja saa sen vielä näytämään aidolta. Ainoana huolenaiheena tässä on hänen ulkonäkönsä, joka ei ole sieltä aivan komeimmasta päästä. Blondit hiukset voisi vielä saada aikaiseksi värjäämällä, mutta kaniita kasvonpiirteitä se ei hänelle anna. Näyttelijäntaidot riittäisivät, mutta ulkonäkö ei välttämättä ihan.

Toisena vaihtoehtona olen miettinyt hieman vähemmän tuttua hahmoa, Aberforth Dumbledorea. Häntä on kirjoissa kuvailtu hieman omaperäiseksi ja oudoksi, mikä on Johnny Deppin erikoisalaa. Samalla hänen kerrotaan olevan pitkä ja laiha, mitkä sopivat ulkonäön puolesta. Ainakin tämäniltaisen elokuvan perusteella Aberforthin kasvonpiirteetkin voisivat sopia oikein hyvin yhteen Deppin kanssa. Jos siis joskus syntyy jokin versio Potter-elokuvista, missä Aberforthilla on suurempi rooli, olisi Depp ehdottomasti hienoa nähdä roolissa.

Elokuvassa Yhdeksäs portti (The Ninth Gate, 1999) Depp esittää trillerissä lukutoukkaa, josta kuoriutuu jonkinasteinen yksityisetsivä. Tässä elokuvassa hän on paljon vakavampi ja fiksumpi henkilöhahmo. Joskin hieman nuhjuisen näköisenä, mutta kuitenkin täysin asiaansa keskittyneenä. Myös elokuvassa The Tourist (2010) Depp on enemmän tosikon roolissa lomailevana matematiikanopettajana. Siinä hän tosin osoittaa osaavansa olla myös aika komea. Deppistä olisi näiden elokuvien perusteella oikein hyvin myös näyttelijäksi johonkin vakavampaan hahmoon ja siksi olen pohtinut myös niitä vaihtoehtoja.

Minusta Depp sopisi myös Remus Lupinin rooliin, laihaksi raasuksi, jonka kanssa Deppillä ehdottomasti on ulkonäön puolesta yhteistä. Varsinkin ihmissusikohtauksissa Depp voisi olla aika hyvä, kun hän varmasti osaisi eläytyä rooliin sopivalla tavalla. Oikeastaan olisi aika jännää nähdä jokin kohtaus Azkabanin vangista, missä Lupin muuttuu ihmissudeksi ja riehuu. Depp tekisi siitä varmasti jännittävän ja hienon!

Toisena hieman vakavampana roolina Deppille voisi tarjota Barty Kyyryn pestiä. Hän osaisi olla sopivan renttu ja sopivan uskollinen samanaikaisesti. Asialliseksikin hän osaisi esittäytyä tarvittaessa. En oikeastaan pohdinnoissani edes osannut päättää, olisiko hän enemmän vanhemman vai nuoremman (isän vai pojan) roolissa parempi. Tietenkin hän voisi myös olla Alastor Vauhkomielen rooliin sopiva, mikä linkittyykin hyvin Kyyryihin. Hän pärjäisi jokseenkin asiallisena opettajana ja olisi oikein mukavaa nähdä hänen tekevän temppuja Draco Malfoylle.

Vaikka katsonkin aika paljon elokuvia, en oikein ole välittänyt Potter-elokuvista. Siksi en edes tiedä, ketkä näyttelevät edellä mainitsemiani hahmoja. On kuitenkin hauskaa miettiä, mitkä näyttelijät parhaiten sopisivat omiin mielikuviini eri hahmoista ja miten kirjojen pohjalta rakentaisi elokuvaa tai ehkä mieluummin moniosaista TV-sarjaa. Sarjassa kun voi käydä yksityiskohtia tarkemmin läpi ja ottaa mukaan suuremman osan kirjan mahtavista hahmoista ja juonenkäänteistä.

Johnny Depp on yksi suosikkinäyttelijöistäni juuri monipuolisuutensa ja muuntautumiskykynsä takia. Siksi varmaan innostuinkin pohtimaan hänen mahdollisia roolejaan Potter-kirjojen pohjalta. Tällaisia on hauskaa ja mielenkiintoista välillä miettiä. Omana suosikkihahmonani Johnny Deppille taitaa yllä olevista muotoutua joko Aberforth Dumbledore tai Remus Lupin. Keneksi hän sinusta sopisi? Vai jättäisitkö hänet ilman roolia?