Testeihin hurahtanut


Olen huomannut, että olen viimeisen kolmen päivän ajan keskittynyt pääasiassa erilaisten nettitestien kokeiluun ja niiden luomisen opetteluun. Kaikki alkoi siitä, että löysin mahdollisuuden luoda wordpressin sivuille upotettavan version kirjatestistä ja opettelin käyttämään sitä. Sen jälkeen olenkin sitten kokeillut erilaisia nettitestejä vähän joka puolella ja jopa opetellut vähän uutta javascript-koodausta luodakseni omia testejä.

En vielä ole saanut kaikkia työn alla olevia testejäni julki. Polldaddy-ohjelmisto (jolla myös luon kyselyt tänne Kotinoidan koloon ja Taikakoulu Châteauhon) on kuitenkin aika mukava testityökalu, jolla voin luoda sivulle upotettavan testin. Testin tekijä saa palautteena prosenttimäärän oikeista vastauksistaan ja, jos niin haluan, myös kysymysten oikeat vastaukset. Tällä tekniikalla olenkin nyt toteuttanut jo kaksi testiä: Viisasten kivi-testin ja Salaisuuksien kammio -testin.

Kummatkin edellä olevista testeistä ovat tarkoituksella aika vaikeita. Suunnitteilla on kuitenkin myös helpompia testejä muun muassa loitsuista ja luudan käsittelyn alkeista. En kuitenkaan ole aivan varma millä aikataululla ne testit ilmestyvät ja pitäisikö ne säästää esimerkiksi joulukalenterin sisällöksi. Joulukalenterin kokoaminen kun kyllä houkuttaa, vaikken ehkä pystykään päivittämään mitään joulukuussa.

Olen kuitenkin myös hieman ehtinyt pettyä Polldaddyn testeihin. Niissä voin luoda vain monivalintakysymyksiä, jotka testi arvioi prosentteina oikeista vastauksista. Muihin kenttiin täytettäviä tietoja ei testin prosenteissa oteta huomioon. Tupatestiä en esimerkiksi pysty kokoamaan, vaikka minulla on sellaisesta ihan selkeä visio. Siksi olenkin nyt viimeisimpänä etsiskellyt tietoa ja opetellut javascriptillä koodausta. Ensimmäiset kaksi lajitteluhatun kysysymystä olen jo onnistunutkin koodaamaan, mutta koodausosaamiseni ei vielä ole tarpeeksi hyvällä tasolla, enkä osaa yhdistellä eri kysymystyyppejä samaan testilomakkeeseen.  Lisäksi javasrciptin upottaminen osaksi wordpressiin tehtyä sivustoa ei toimi, joten testi pitää jollakin menetelmällä linkittää byethostin puolelta.

Näiden testien kehittely jatkuu siis ja lisää testejä ilmestyy varmaan pian sivuston Puuhaa-osioon. Lisäksi voit käydä tutkailemassa minun saamia testituloksia täältä. Anna mielellään myös vinkkiä siitä, minkälaisia testejä olisi hauskaa päästä kokeilemaan. Entä mistä löydän lisää valmiita testejä, joiden tuloksia voin raportoida osana kirjoittajan esittelyä?