Kompassi pyörii ja suunta on hukassa


Välillä tuntuu siltä, että olen täysin hukassa nettisivujeni kanssa. Olen keväällä pikavauhtia kehittänyt tavan yhdistellä kaksi kouluani yhdeksi ja sitten alkanut sairastella, jolloin en ehdi nauttia tekemisestä ollenkaan. Tuntuu kuin päivittäisin ikuisesti kasvava tehtävälista kädessä tietämättä, mikä on se uusi ja ihmeellinen, johon tähtään. Täällä ikiomassa kolossani olen vielä enemmän hukassa, sillä minulla ei edes ole selkeää tehtävälistaa.

Tehtävälista tuo oikeastaan turvaa, sillä sen avulla saan kuitenkin tapahtumaan jotain. Tiedän, että Taikakoulu Châteaun opettajien koulutus on kesken, huispaus pitää saada aloitettua ja jossain vaiheessa kerhotoiminta ohjeistettua. Lukuvuoden suuremman juonen suunnittelukin etenee oikein hyvin, kunhan vaan seuraan tehtävälistan kohtia sen suhteen. Siellä homma pyörii ja poissaollessani pystyn myös helposti jakamaan tehtäviä listalta muille ylläpitäjille.

Kolossa tehtävälista puuttuu, enkä edes tiedä enää mihin tähtään tällä sivustollani. Jossain vaiheessa tämän sivuston piti olla luovuuteni keskipiste ja paikka, missä ilmaisen mielipiteitäni. Nyt siitä on tullut enemmänkin arkisto, jonne ehkä päädyn päivittämään parin kuukauden välein. Kun ei ole selkeää tai edes usvaista tavoitetta, ei päivittämisestä oikein tahdo tulla mitään.

Yritin täällä Kolossa myös luoda itselleni kirjoitushaasteita ja erinäisiä teemoja, joiden ympäriltä luoda sisältöä. Ne eivät kuitenkaan oikein ole ottaneet tuulta siipiensä alle, eikä blogilla ole oikeastaan ilmestynyt kuin yksittäisiä artikkeleita toisistaan erittäin irrallaan. Yritykseni luoda jotain suuntaa ovat toistaiseksi menneet mönkään ja kompassi tuntuu pyörivän aika vinhaa vauhtia ympäri. Mikä siis neuvoksi?

Ehkä ongelmana onkin nimenomaan se, että olen pyrkinyt ensin Tylypahkan taikakoulussa ja sitten Taikakoulu Châteaussa toteuttamaan itseäni jollain menetelmällä. Lopputuloksena on kuitenkin ollut sivusto, joka pääasiassa palvelee jäseniään ja teenkin tylsiä päivityksiä luovuuden sijaan. Päivityksiin uppoaa miljoonia klikkauksia ja paljon aikaa menee tekstin kopiointiin paikasta toiseen. Ehkä siis pitäisikin keksiä, miten toteutan itseäni täällä ikiomassa Kotinoidan kolossani, missä en niin herkästi ole päätymässä kotitontuksi ja palvelijaksi.

Sivuston tulevaa suuntausta ja muutenkin ajankäyttöäni pohtiessani saan ehkä taas jotain aikaiseksi täälläkin. Lapsen synnyttyä en kuitenkaan tiedä aikani riittämisestä. En oikeastaan voi laskeakaan sen varaan, että saisin mitään aikaan. Siksi ei varmaankaan kannattaisi aloittaa mitään mielettömän suurta projektia. Ideoita ja ehdotuksia sivuston suunnasta voi kuitenkin kertoa vastaamalla tähän, kirjoittamalla vieraskirjaan tai vaikka laittamalla facebookissa viestiä. Ehkä se kompassi lakkaa pyörimästä jossain vaiheessa ja tiedän taas, mihin minun ja Kotinoidan kolon pitäisi mennä.