Lapsi


Olen aina viihtynyt lasten ja nuorten parissa. Olen partiossa johtajana ja opiskelen lisäksi opettajaksi, minkä takia olen opetellut kaikenlaista lapsista. Osaan lapsen psyykkisen ja fyysisen kehityksen vaiheita ainakin seitsemänvuotiaan tasolta eteenpäin. Lisäksi osaan kaikenlaisia kikkoja erilaisten asioiden opettamiseen ja erilaisten ryhmien hallintaan. Olenkin siksi ajatellut pärjääväni ihan hyvin sitten joskus, kun saan omia lapsia. Tänään en kuitenkaan enää ole niin varma.

Sain tässä muutama päivä sitten tehtyä raskaustestin ja tulos oli positiivinen. Minulle on siis tulossa lapsi. Mutta se onkin pieni vauva, eikä lapsi siinä mielessä mihin olen tottunut. Se on oma lapseni, eikä lauma toisten lapsia. En tiedä vaipanvaihdosta mitään. Enkä vauvojen ruokailusta ja uusien ruokien syömisen opettelusta mitään. En ole ajatellut, miten koirani käyttäytyy sylivauvan kanssa ja tuleeko siitä ylimääräisiä vaaratilanteita. En osaa edes pitää vauvaa sylissä oikein, vaan ajattelen aina rikkovani sen jos en ole tarkkana. Tämä on tosi pelottavaa!

En ole mitenkään vielä ehtinyt ruveta valmistautumaan vauvan tuloon. Siksi seuraavista kuukausista tuleekin paitsi pelottavia myös erittäin työläitä. Haluan opetella kaiken mahdollisen vauvoista ajoissa. Edessä taitaa myös olla muutto, sillä nykyiseen asuntoon ei mahdu kolmatta asukasta. Olisi myös tärkeää tehdä mahdollisimman paljon töitä nyt, jotta sitten on varaa maksaa vauvankin tuomat kustannukset. Opintotuilla kiikuttelen juuri ja juuri, joten millä minä ostan vaipat ja vauvan vaatteet?

Taitaa olla aika selvää, että elämäni tulee muuttumaan täysin seuraavan vuoden aikana. Onneksi en ole tässä yksin, vaan tukenani on vauvan tuleva isä ja molempien vanhemmat. Vaikka tämä onkin pelottavaa ja täysin osaamiseni ulkopuolella, on tässä myös jotain jännittävää. Elämä muuttuu ja tähän maailmaan tulee joku täysin minusta riippuvainen olento. Pelottaa ja tekee mieli huutaa apua joka suuntaan. Samalla tuntuu kuitenkin siltä, että tästä on tulossa seikkailu, josta en halua jäädä paitsi.

 

9 vastausta artikkeliin “Lapsi

  1. Kiitos Essi ja Hermione Malfoy! Tästä tulee jännittävä elämänvaihe, kun tämän nyt pikkuhiljaa alkaa sisäistääkin. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s