Uusia sivuja syyspäivän piristykseksi


Muistan ajan, jolloin saatoin vahingossa syyskuun alussa törmätä 20-30 uuteen taikakouluun ihan jo sen takia, että kaikki rakentelivat niitä kesän aikana. Uusia taikakouluja ei ehkä enää synny niin suuria määriä, tai sitten en vain löydä niitä enää yhtä helposti. Olen joka tapauksessa suureksi ilokseni viimeisten kahden päivän aikana löytänyt 15 uutta sivua, joista osan esittelen alla.

Mukana ei taatusti ole kaikkia kesällä ilmestyneitä luomuksia ja puuttuvien sivujen linkkejä saakin mielellään kertoa kommentteina.

Chat-roolipelin paluu

Omina Potterfanituksen aloitusaikoinani chatissa pelaaminen oli yksi tavallisimmista muodoista roolipelata Potter-maailmassa. Nykyään chatin käyttö on vähäistä ainakin tuntemillani sivuilla. Sydäntä kuitenkin lämmittää huomattavasti, kun uusi chat-ympäristöön pohjautuva peli on löytynyt. Kunhan ylläpidolla riittää energiaa on tällä Tylypahkalla mahdollisuus pitkään ja mielekkääseen toimintaan.

Pelin taustan selittämiseen ja havainnollisten kuvausten kirjoittamiseen on panostettu ja sivuilta löytyy paljon tietoa. Peliympäristö on erittäin lähellä Harry Potter-kirjojen maailmaa ja varmasti omistautuneille Potter-faneille siinä mielessä tuttu. Tekisi mieli liittyä, mutten enää ehdi kotiin ja koneen ääreen ajoissa tai tarpeeksi usein.

Linkki: Tylypahkaan!

Foorumipeliä menneisyydessä ja tulevaisuudessa

Syksyn tulokkaiden joukosta löysin kaksi foorumilla pelattavaa peliä. Kummassakaan pelissä ei kuitenkaan pelata tämänhetkistä maailmaa, vaan peleissä on määritetty ajanjakso Potter-kirjojen tapahtumien ympäriltä.

Kelmit RPG keskittyy vuosiin1975-1976, jolloin Harry Potterin vanhemmat opiskelivat Tylypahkassa.  Peli keskittyy kouluelämään, mutta mukana on myös muita yhteiskunnassa tapahtuvia piirteitä, kuten Voldemortin nousu, joka tekee pelistä mielenkiintoisen ja todelliselle Potter-fanille antoisan kokemuksen. Pelissä ovat oppilaina mukana esim. Remus Lupin, Sirius Musta ja Severus Kalkaros.

The Last Secret -peli puolestaan pelataan Potter-kirjojen jälkeisessä ajassa, 10 vuotta sodan päättymisen jälkeen. Sodanaikaisten huhujen perusteella on perustettu salaseura, joka yrittää selvittää kuoleman varjelusten olemassaoloa ja olinpaikkoja. Lisäksi kaikenlaisia muita ihmeellisyyksiä tapahtuu, vaikka pelissä eletäänkin rauhan aikaa. Pelissä on tarjolla mielenkiintoinen näkemys kirjojen tulevaisuudesta ja jännitystä on varmasti luvassa.

Linkit: Kelmit RPG, The Last Secret RPG

Fanfictionia ja fanitusta

Fanien kirjoittamia tarinoita ja fanfictionia on aina ollut ja tulee aina olemaan. Riemukseni löysin kuitenkin sivuston, jolla on päätetty ruveta kirjoittamaan Harry Potterin jatko-osaa: Lily Potter ja pimeyden paluu -kirjaa. Saagan jatko-osan perusidea kuulostaa aivan mahtavalta ja tarinan kertomiseen todella panostetaan. Sivuilta löytyy myös paljon kuvia tarinaan liittyen.

Lily Potterin tarinalle löysin myös jo yhden fanisivun ja taidan itsekin ryhtyä fanittamaan tarinaa. Idea on omaperäinen ja antaa raikasta vaihtelua Potter-fanitukseen. Tällä kertomuksella on mahdollisuus elää pitkään!

Linkit: Lily Potter, tarinan fanisivu Lily Potter -fani

Suntuubi – taikakoulujen uusi alusta

Suntuubi.com ei ole enää vain ilmainen sivutilantarjoaja, vaan se on ilmiö. Suntuubin vieraskirjojen, foorumien ja blogien varaan rakentuu jatkuvasti suuri määrä taikakouluja, joiden toiminnot ovat erilaisia kuin muilla palveluilla rakennetut sivustot. Yleisenä yhdistävänä tekijänä näillä taikakouluilla on oppilaiden kirjoittamat tarinat koulun arkipäivästä. Lisäksi kouluissa noudatetaan jonkinlaista tupajakoa.

Linkkejä joihinkin kauniisiin ja omaperäisiin taikakouluihin, joiden tekemiseen ja ylläpitoon on panostettu: