Not Safe RPG – Internetin Helmi


Internetistä löytyy mielettömiä määriä erilaisia sivuja, jotka ovat hyviä omalla tavallaan. Yritän esitellä joitakin näistä Internetin Helmistä satunnaisin väliajoin, jotta myös muut löytäisivät ne. Pääasiassa käsittelyyn pääsevät tietenkin Harry Potteriin liittyvät sivustot.

Ensimmäisenä sivustona esittelen teille Harry Potter -maailmaan pohjautuvan roolipelin, joka nykyisin tunnetaan nimellä Not Safe RPG. Roolipeli on alkujaan ollut toisella nimellä ja sen sivusto on myös muuttanut muutamaan otteeseen, mutta peli on jatkunut kohta jo neljä vuotta. En ole osallistunut kyseiseen roolipeliin koskaan, mutta luen pelejä satunnaisesti niiden korkean laadun ja viihdearvon takia.

Joitakin taustatietoja Not Safesta:

  • Tyyliltään Internet-roolipeli, pelialustana foorumi
  • Yhteensä 20 pelaajaa, jotka pelaavat yli 60 hahmoa
  • Perustettu 31.10.2007, alussa nimellä After Seven
  • Pelaajien ikäraja on periaatteessa 12 vuotta
  • Pelaajakaartiin kuuluu niin aloittelijoita kuin konkareitakin, mikä takaa pelin hyvän laadun ja uusien ideoiden kehittymisen.

Not Safen maailma pohjautuu Potter-kirjojen Iso-Britanniaan, tosin pelissä eletään vaihtoehtoista tulevaisuutta. Harry ja Dumbledore ovat kuolleet ja Voldemort pyrkii valtaan kuolonsyöjiensä avulla. Poliittiset erimielisyydet, terrori-iskut ja yleinen pelko tulevaisuudesta näkyvät myös Tylypahkan arjessa ja siksi oppilaille opetetaan entistä nuoremmassa iässä puolustautumiskeinoja. Tylypahkassa on myös nykyisin kahdeksas luokka oppilaita varten.

Suuri osa peleistä tapahtuu Tylypahkassa ja perustuu oppilaiden väliseen kanssakäymiseen. Aiheet vaihtelevat juhlista huispaukseen ja romansseista riitoihin. Myös Taikaministeriön henkilökuntaa ja kuolonsyöjiä on mahdollista pelata kouluympäristössä ja sen ulkopuolella. Piakkoin on alkamassa Kuolonsyöjien hyökkäys Pyhään Mungoon, jonka ympäriltä aukeavia pelejä odottelen mielenkiinnolla luettavaksi.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan Not Safen maailmaan joko pelaajana tai sivusta seuraajana. Pelejä pääsee lukemaan ilmaiseksi ja täysin vaivattomasti, foorumille rekisteröitymättä.
Siirry siis Not Safen sivuille!

(14.1.2015 Linkki ohjattu uuteen osoitteeseen)